Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 09.02.2016.
09:37
Vestionline A

Snažna kampanja za izlazak Velike Britanije iz EU

Britanski premijer Dejvid Kameron suočen je sa gnevom u redovima parlamentaraca iz sopstvene stranke zbog nastojanja da održi članstvo Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Reuters
Britanski premijer pod snažnom paljbom kolega

Podjednako nezadovoljstvo ispoljava deo medija pod uticajem evroskeptika, koja vodi snažnu kampanju u prilog takozvanog brexita. 

Kameron je svom snagom stao iza reforme evropskog bloka, predstavljen od strane Donalda Tuska, predsednika Evropskog saveta, da bi se zadovoljila dva ključna zahteva britanskog premijera. Kameron traži uvođenje kočnice za ulazak migranata, kao i da radnici iz zemalja EU u Britaniji moraju da provedu 4 godine pre nego što mogu da dobijaju socijalnu pomoć.

Preko referenduma do izlaska iz EU?

Mnogi britanski listovi poveli su žestoku kampanju protiv pomenutog plana, nazivajući ga farsom, iluzijom i prevarom britanskog naroda, što samo otežava nastojanja Dejvida Kamerona da uveri skeptike izvan i unutar svoje stranke da na referendumu, koji bi mogao da bude održan već u junu, glasaju protiv izlaska Evropske unije.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je na sednici Evropskog parlamenta podržao plan za koji je rekao da predstavlja pravedno rešenje za Britance.

- Oduvek govorim da želim da Velika Britanija ostane članica Evropske unije na bazi pravednog dogovora. Sporazum koji je predložen je pravedan i za Veliku Britaniju kao i za ostalih 27 članica. Evropski parlament je ključan faktor u ovom procesu i u tome igra ključnu ulogu - izjavio je Junker.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.02.2016. 10:32
Ove prognoze Rusa , rusofila i izvlacenja recenica iz konteksta jesu vise nego zabavne . Kako onomad tj. prosle godine rusofili su "virtuelno" pozatvarali sve ventile gasa za Evropskoj Uniji i cenu (na pumpama -sa 85-90 centi , a danas se isti prodaje za 45-50 centi) ... dizali na 2-3 evra - dizali u neverovatne "visine" (i od onog cuvenog dolaska "zime i brrrrrrrrrrrr"/prosla i druga zima/pozatvarase se "ventili" Juznog , Severno 2 , Turskog , Kineskog i ko zna kojeg jos toka - a jedino ko se smrzava "zima brrrrrrrrrr" jesu sami Rusi i poklonici Juznog toka ) , a tako i sa naftom ... pa kostace na pumpama 4-5 evra , kako bi ta rusofilska prognoza "isparila" samo posle par meseci i od 4-5 evra spalo na 80-90 centi ... a o rubljickama i kopejkama da i ne govorim , prognoza Rusa i rusofila zasnivala se i dosegala je te visine da su smeli optimisti sahranili dolar i stavili rublju na svetski valutarni tron ( a samo pre godinu dana izdvojili su od 25-30 bezvredih rublji za dolar , a uskoro ce morati 100-tinak i par kopejki )....da bi se ta ista srozala i razbila se tako u slobodnom padu da danas moras isceprkati 100-tinak za samo 1 jedini dolar , a galopirace i dalje ! Zapamtite rusofili DOLAR je valutni BOG na kugli zemaljskoj !!! ...tako isto sa Irskom , Grckom , Skotskom , Katalonijom ... sada sa Velikom Britanijom - ... secesije , referendumi , raspad EU-a itd itd itd ...zaista su rusofili neozbiljni tj. 1000% covek moze da se drzi pravila - ako Rusi i rusofili prognoziraju bilo sta - da ce biti suprotno !!! Nepogresivo pravilo !
Utorak 09.02.2016. 20:38
Ove prognoze Rusa , rusofila i izvlacenja recenica iz konteksta jesu vise nego zabavne . Kako onomad tj. prosle godine rusofili su "virtuelno" pozatvarali sve ventile gasa za Evropskoj Uniji i cenu (na pumpama -sa 85-90 centi , a danas se isti prodaje za 45-50 centi) ... dizali na 2-3 evra - dizali u neverovatne "visine" (i od onog cuvenog dolaska "zime i brrrrrrrrrrrr"/prosla i druga zima/pozatvarase se "ventili" Juznog , Severno 2 , Turskog , Kineskog i ko zna kojeg jos toka - a jedino ko se smrzava "zima brrrrrrrrrr" jesu sami Rusi i poklonici Juznog toka ) , a tako i sa naftom ... pa kostace na pumpama 4-5 evra , kako bi ta rusofilska prognoza "isparila" samo posle par meseci i od 4-5 evra spalo na 80-90 centi ... a o rubljickama i kopejkama da i ne govorim , prognoza Rusa i rusofila zasnivala se i dosegala je te visine da su smeli optimisti sahranili dolar i stavili rublju na svetski valutarni tron ( a samo pre godinu dana izdvojili su od 25-30 bezvredih rublji za dolar , a uskoro ce morati 100-tinak i par kopejki )....da bi se ta ista srozala i razbila se tako u slobodnom padu da danas moras isceprkati 100-tinak za samo 1 jedini dolar , a galopirace i dalje ! Zapamtite rusofili DOLAR je valutni BOG na kugli zemaljskoj !!! ...i tako dalje - iste prognoze sa Irskom , Grckom , Skotskom , Katalonijom ... sada sa Velikom Britanijom - ... secesije , referendumi , raspad EU-a itd itd itd ...zaista su rusofili neozbiljni tj. 1000% covek moze da se drzi pravila - ako Rusi i rusofili prognoziraju bilo sta - da ce biti suprotno !!! Nepogresivo pravilo !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online