Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 03.02.2016.
15:48
Vestionline A

"Rusija napada Letoniju, Ameri koriste nuklearno oružje, počinje III svetski rat..."

Da li će se ovakav scenario stvarno odigrati jednog dana, ne možemo da tvrdimo, ali za sada smo mirni. Nuklearni rat između Rusije i NATO-a počinje samo na britanskom Bi-Bi-Siju.

hdwallpaperstop.com
Katastrofičan scenario na britanskoj televiziji

Neće Britanci, ali hoće Ameri...

Emisija "Treći svetski rat: na komandnom punktu" biće prikazana 3. februara. Kako se navodi na sajtu Bi-Bi-Sija, u "vojnoj igri" učestvovaće bivši britanski stratezi i diplomate, a hipotetički konflikt će podrazumevati primenu nuklearnog oružja.

Velika Britanija će, prema scenariju, odbiti da upotrebi nuklearno oružje kako bi pomogla NATO-u da povrati kontrolu nad Latgalom u Letoniji koju, takođe prema scenariju, okupira Rusija. Međutim, nuklearno oružje će upotrebiti SAD i tako će u programu Bi-Bi-Sija da počne Treći svetski rat.

U realnosti ovakav konflikt je nemoguć, ali se u Letoniji, očigledno, ovakav scenario ozbiljno razmatra, izjavio je ruski politikolog i vojni stručnjak Aleksandar Hramčihin.

- Ovaj scenario pre spada u sferu informacionog rata, a možda čak i u sferu unutrašnje politike Velike Britanije i u sferu savremenih medija - prokomentarisao je ovaj stručnjak.

"Ne bi mi da provociramo Ruse..."

Poslanik letonskog sejma Ivan Ribakov je istakao da je NATO za vreme vojnih vežbi već više puta koristio slični scenario. On je takođe osudio pokušaje da se simulira konflikt sa Rusijom.

„Ne možemo birati susede, sa njima je poželjno živeti u miru i izbegavati izjave koje bi mogle, makar i indirektno, da ih isprovociraju. Čak ni teoretski ne bih želeo ovakav razvoj događaja. Ne treba se igrati takvih igara, čak i ako su one virtuelne, kompjuterske”, istakao je letonski poslanik.

Kako je više puta saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, tokom poslednjih godinu i po dana intenzitet borbene obuke snaga NATO-a u blizini ruskih granica je značajno porastao, a u simuliranom neprijatelju, protiv kojeg se bore saveznici na manevrima, lako je prepoznati Rusiju.

Namera britanske televizijske korporacije Bi-Bi-Si izazvala je ogorčenje šefa Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Alekseja Puškova.

- Sama ideja serije o nuklearnom ratu sa Rusijom od Bi-Bi-Sija pravi pretendenta na 1. mesto među zapadnim medijima za raspirivanje mržnje i vojne histerije - napisao je poslanik na svojoj stranici na Tviteru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online