Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 02.02.2016.
17:51
Vestionline A

Nema Rusa - propade biznis!

Igranje vatrom i sukob sa Rusijom, Ankari se obija o glavu. Turizam u Turskoj se nalazi pred kolapsom - oko 1.300 hotela ponuđeno je na prodaju, što je posledica nerentabilnosti i ekonomskih problema.

Reuters
Turizam u turskoj pojeden ruskim sankcijama

Čak 400 hotela ponuđeno je na prodaju u Antaliji, pa je turska turistička industrija ušla u jednu od svojih najgorih kriza u istoriji, navodi turski list "Zeman".

Ruske turističke organizacije otkazale su dolazak oko četiri i po miliona ruskih turista zbog čega će Turska izgubiti 4,5 milijardi dolara prihoda.

I evropski turisti mahom su promenili svoje planove putovanja, pa su se tako Nemci, najčešći gosti Turaka, odlučili za odmor u grčkim letovalištima.

Na sve to nadovezali su se i teroristčki napadi, pa je došlo do velikog manjka gostiju u hotelima i turističkim objektima.

Mnogi su zbog toga odlučili da obustave poslovanje i prodaju objekte.

Najveći udar turizam je doživeo nakon "poljuljanih" odnosa između Turske i Rusije uzrokovanih obaranjem ruskog vojnog aviona.

Eksplozija koja se desila prošle godine u istorijskom delu Istambula, a u kojoj je poginulo deset Nemaca i povređeno još sedam osoba, takođe je doprinela padu zanimanja turista za Tursku.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.02.2016. 19:30
"Топли трио", ДИЈАДЕРА, ба(к)лијче и Сејо, ће да им спасу сезону.......морају да помогну своје у невољи и зато сада д-у-д-л-а-ј-у у три смене не би ли откупили бар један сунцобран од селџука!
Utorak 02.02.2016. 18:05
Biznis Rusima i Amerikancima nikad propasti nece, Turska je sitno puhalo. Oni se iza kulisa mnogo vole, kad nema gledatelja. Kak moj Slobica i ja nekad u Karadjordjevu. Oficijelno, mi smo bili u kakti sukobu a iza kamera smo pili viskije i purnjali tompusse. Velika je to ljubav bila i iz nje se izrodila nova NDH.
Utorak 02.02.2016. 20:08
Tako su pricali da ce Azurna Obala "kolabirati" (kao da je Azurna Obala "zazivela" tek otkad su Rusi pustili turiste SA LANCA) ... hahaha bez Rusa hahaha ... svi ce Rusi u Sibir na letovanje , na suncanje , na kupanje i brckanje ... sad ce se Bacuske banjati po tundrama , a Turska se vraca u stara dobra vremena kada su joj gosti bili mondenska evropska elita . Svuda gde odu te necivilizovane i primitivne Bacuske naprave vise stete nego koristi (tako je to kad ih posle 70 godina gulaga puste sa lanca) - STA mozes ocekivati kad se golje i POLUKMETOVI docepaju Zapada. A tu rupu u turskom turizmu (nek` ne brinu "zadrugari") popunice Ukrajinke i novi prijatelji Turske Ukrajinci !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online