Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 23.12.2015.
02:00
I. K. - Vesti A

Ruski lovci čuvaju Asada

Predsednički avion Bašara al Asada prilikom posete Iranu pratiće četiri ruska lovca. Koalicija okupljena oko SAD već je obaveštena o preletu, i upozorena da ruski piloti imaju dozvolu da samostalno otvore vatru i obore bilo koji avion koji se približi Asadovom.

Reuters
Nema povlačenja: General Hosein Selami

Asad će morati da preleti teritoriju Iraka, a ruski lovci pratiće sirijski predsednički avion i u povratku. To će biti Asadova druga poseta savezničkom Iranu od kako je pre četiri godine počeo rat s teroristima u Siriji i Iraku.

Za to vreme Teheran je pomagao Siriju naoružanjem, ali i dobrovoljcima, budući da nekoliko hiljada pripadnika Korpusa revolucionarne garde ratuje oko Alepa i da su u borbama poginuli čak trojica iranskih generala.

Zapad je preko svojih medija pokušao da unese razdor u savez tvrdnjom da će Iranci povući trupe iz Sirije zbog velikih gubitaka. Umesto toga, izvori bliskoistočnih medija sada najavljuju uvođenje regularne iranske vojske u Siriju.

Komandant Korpusa revolucionarne garde general Hosein Salami uoči Asadove posete odbacio je nagađanja o povlačenju iz Sirije.

- Naša strategija nije promenjena. Smanjenje ili uvećanje kontigenta u Siriji zavisi samo od potreba na određenom bojištu. Korpus revolucionarne garde doneo je čvrstu odluku da zadrži tamo svoje vojne savetnike do konačne pobede nad teroristima i oslobođenja cele Sirije. Naša uloga isključivo je savetodavna - rekao je Salami.

Spreman i aerodrom

Kao što smo pisali, za iransko vazduhoplovstvo već je pripremljena sirijska aviobaza Tifur kod Palmire, odnosno aerodrom T4. Bliskoistočni mediji navode da će Iran tamo da prebaci oko 20 aviona.

On je ocenio da su operacije do sada bile uspešne i da su Iranci i libanski Hezbolah pomogle da se oslobode brojni gradovi. Hezbolah je poslao borce u takođe u provinciju Alepo.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.12.2015. 02:57
Koalicija okupljena oko SAD već je obaveštena o preletu, i upozorena da ruski piloti imaju dozvolu da samostalno otvore vatru i obore bilo koji avion koji se približi Asadovom....................Ne strahujem od amerikanaca vec se boim da sad_evropa ne izvrsi samou//bilacki napad pa nam nece imati ko da objasnjava geostrategiju na portalu............
Sreda 23.12.2015. 09:26
Kod Amera i Engleza se svodi na priči da su NAJAČI i da im niko ništa ne može. Kad vide da im neko nešto može povlače se ili ga ne diraju. Uvijek nastoje da proture glasine, da sukobe lokalne aktere pa se onda oni umiješaju. Nikako ne mogu da shvate da više nikada neće moći posvađati Iran, Rusiju, Irak, Siriju i da će ovi zajedno tući Amere i ostale reroriste do konačnog oslobođenja. A tada idu zajedno sa Kinom na Jemen i Libiju. Tako će biti blokirani svuda sem velikih okeana a tamo, kom opanci, kom obojci.
Sreda 23.12.2015. 07:42
bez takvih specijalaca kao što je ''proamerički srbin'' i još par bolida ovaj portal ne bi bio zanimljiv i dinamičan
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online