Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 12.12.2015.
13:38
Vestionline A

EU produžava sankcije: "Njet" za babuške ostaje

Sankcije Evropske unije protiv Rusije, kojima ističe rok 31. januara 2016, najverovatnije će biti produžene, bilo da budu stavljene na razmatranje ili ne, izjavio je danas neimenovani izvor blizak Savetu EU.

Reuters
Rusiji produžetak sankcija: Babuške i dalje ne mogu u EU

- Stvar je jednostavna: Savet EU je ograničavajuće mere doveo u vezu sa sprovođenjem sporazuma iz Minska. To nije pitanje o kojem će se raspravljati, već je to politički cilj koji sada imamo - rekao je on agenciji Tass.

Primetivši da sporazumi iz Minska do danas nisu sprovedeni, isti izvor je zaključio da sankcije treba da budu produžene.

- Kako kažu, biće produžene za još šest meseci - precizirao je neimenovani diplomata, komentarišući brojne spekulacije u medijima o tom pitanju.

On je dodao da bi formalnu odluku trebalo da donese Savet EU, mada bi se, kako objašnjava, to moglo učiniti i na drugačiji način.

- Sada se nastavlja rad na nivou radnih grupa. Prema planu, ambasadori EU treba da odobre odluku pisanom procedurom, mada je procedura kasnija odložena, dok se rad nastavlja. Nikom se zapravo ne žuri, pošto sankcije ističu tek krajem januara - rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, pitanje produženja antiruskih sankcija nije na agendi Saveta EU koji treba da zaseda 14. decembra u Briselu.

- Neke zemlje članice EU zalažu se za diskusiju o paketu sankcija na nivou ministara, dok su druge spremne da ih automatski produže da se ne bi vreme gubilo na razgovore o ukrajinskoj krizi na poslednjim sastancima ove godine, koji će biti usmereni na rešavanje mnogih problema vezanih za migracije - rekao je isti izvor.

On naglašava da do danas nijedna od 28 zemalja EU nije istupila protiv produženja ograničavajućih mera.

Tass navodi da se Italija i Luksemburg zalažu za preispitivanje paketa sankcija protiv Rusije.

Ruska agencija dodaje da je od još jednog neimenovanog evropskog diplomate dobila potvrdu da će sankcije Moskvi najverovatnije biti produžene.

POVEZANE VESTI

Subota 12.12.2015. 13:54
Pa sta, onda i Ruske sankcije ostaju EU - a turskoj "nada" za pregovorima. :D)))
Subota 12.12.2015. 14:25
Путин : " Нека ме мрзе,само нека ме се боје ". борбу је створила природа,мржњу је пронашао човек ; часније је вређати него мрзети ; где је уклоњена мржња,ту оружје није нимало потребно ;
Subota 12.12.2015. 22:20
I bez neimenovanog izvora a i imenovanog znamo da će sankcije Rusiji biti produžene.EU radi u korist svoje štete jer je pod američkom čizmom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online