Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.12.2015.
09:00
sputniknews.com, Vestionline A

Crna Gora se osilila: Pojačava sankcije Rusiji

Crnogorci nedavno nisu dobili samo poziv za članstvo u NATO, već i "krila"! Da bi pokazala da je pouzdan partner, Crna Gora je rešila da uvede pojačane sankcije Rusiji zbog Ukrajine!

endthelie.com/Arhiva
Prvi efekat poziva CG u NATO: Da vidi sila s kim ima posla

Vlada Crne Gore je usvojila predlog odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije u odnosu na, kako se navodi, "delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine".

- Ovom odlukom uvode se međunarodne restriktivne mere u odnosu na delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, koje su utvrđene odlukama Saveta Evropske unije, kojima se Crna Gora pridružila, u skladu sa spoljnjopolitičkim prioritetom usaglašavanja sa Evropskom unijom, u oblasti zajedničke spoljnje i bezbednosne politike - navodi se u predlogu odluke Vlade Crne Gore, a prenosi CDM.

Ograničenja

Tako se na teritoriju Crne Gore ograničava ulazak fizičkim licima koja su odgovorna za aktivno podržavanje ili sprovođenje aktivnosti ili politika koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost i bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini, kao i fizičkim licima povezanim sa njima.

Ulazak u Crnu Goru zabranjuje se i licima koja aktivno pružaju materijalnu ili finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju koristi od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za, kako se navodi, aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine, ali i onima koji rukovode transakcijama sa, kako se ocenjuje, separatističkim grupama u "ukrajinskoj regiji Donbas".

Takođe, ograničava se raspolaganje sredstvima i imovinom koja su u vlasništvu države ili pod kontrolom fizičkih lica odgovornih za delovanja i politike kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili lica koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini, kao i fizičkih ili pravnih lica, odnosno drugih subjekata i tela povezanih sa njima.

Zabrana važi i za fizička ili pravna lica, odnosno druge subjekte ili tela koja aktivno pružaju materijalnu i finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju korist od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine, ili fizičkih ili pravnih lica, odnosno drugih subjekata ili tela koja obavljaju transakcije sa, kako se navodi, "separatističkim grupama u ukrajinskoj regiji Donbas".   

POVEZANE VESTI

Subota 12.12.2015. 12:17
Kada ce vucic poceti da izbacuje mnostvo crnogorskih ilegalaca iz Srbije?? Koliko je poznato "bratstvo i jedinstvo" nema ni jedan kapitel u demokratiji i demokratskim pravima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online