Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.12.2015.
19:30
telegraf.rs A

Krestov 2 - Putinov gulag sa pet zvezdica!

Krestov-2 je luksuzni zatvor od 5 zvezdica koji se nalazi u rodnom gradu ruskog predsednika Vladimira Putina u Sankt Peterburgu. Ovaj objekat je opremljen najboljom opremom kako bi 4.000 zatvorenika, koliki je njegov kapacitet, imali odgovarajući ugođaj prilikom odsluženja zatvorske kazne.

capitalbay.news
Robijanje u luksuzu

U celom objektu postoji podno grejanje, sobe za rekreaciju, zatvorenici čak ne moraju ni pešice da idu sa jednog kraja zatvora na drugi, već pokretnim stepenicama.

Inače, u ovom zatvoru su se u doba Sovjetskog Saveza nalazili politički zatvorenici.

Iz ovog zatvora je nemoguće pobeći, a umesto osmatračnice i naoružanih čuvara, bezbednost objekta obezbeđuju elektronski senzori na zidovima i u podu.

- Ovo je najmoderniji zatvor u Rusiji i najveći u Evropi. Svaki zatvorenik ima svojih sedam kvadrata kako propisuje evropski standard - rekao je Genadi Korienko, načelnik zatvorske službe u Rusiji.

trinixy.ru
Ugodnije nego u hotelu

Putin je pre devet godina najavio da će ovaj zatvor biti pogodan i za majke ili očeve sa malom decom, koji će imati zasebne prostorije.

Unutar ovog zatvorskog kompleksa će se nalaziti i pravoslavna crkva, bolnica, koncertna dvorana, pa čak i muzej. Objekat će biti podeljen na dve klase, a zatvorenici koji brinu o kompleksu - “domaćini/domaćice” - će, ukoliko budi dobri radnici, biti unapređeni i premešteni u bolju klasu.

Prvi zatvorenici se očekuju 2016. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 11.12.2015. 20:15
Mladi delikvent prvi put u zatvoru. Upadne on u ćeliju sa ogromnim tipom, koji mu se obrati: Sad' ćemo da se igramo tate i mame! Biraj šta hoćeš da budeš? Ovaj razmisli pa kaže:Tata! Dobro! Sada ćes malo da popuušiš maami!............ Narkooman i peeder u zatvorskoj ćeliji. Stražaru ispadnu ključevi i krene peeder rukom da ih dohvati. Otpadne mu ruka, krene drugom, otpadne mu i druga, krene nogom, otpadne mu noga, krene drugom nogom, otpadne i ona. Na to će narkooman: Brate, ti još malo pa izadje................... Zaustavi policajac vozača koji je vozio oko 200 na sat kroz naseljeno mesto. - Mogu da objasnim – počne vozač. - Bolje ćuti – reče policajac. Prvo se lepo ohladi malo u ćuzi, pa onda objašnjavaj komandiru. - Ali, molim vas – počne vozač ponovo. Samo da vam kažem… - Tišina! – drekne policajac. Polazi sa mnom! Nakon dva sata u zatvoru, policajac priđe zatvoreniku: - Možda ćeš imati sreće. Našli smo komandira na venčanju svoje ćerke, pa je verovatno dobre volje. - Ne verujem – reče vozač. - Ja sam mladoženja................... Došao upravnik zatvora i pita crnogorca: - “Zašto ne ustaneš kada ulazim?” A crnogorac će na to: - “Meni su rekli da moram odležati dvije godine.”....................... Zaglavile crnka i plavuša u zatvor , dozvole im da ponesu po nešto da mogu da se zanimaju : CRNKA: – Ja sam ponela karte .. za pasijans, da pravim kulu od karata.. proći će brže vreme PLAVUŠA – Ja sam ponela kutiju tampona . CRNKA: Pa šta možeš da radiš sa tamponima PLAVUŠA: – Kako šta ? .. pa evo piše na kutiji .... da ronim, da vozim bicikl, da džogiram .............. Upravnik zatvora prilazi zatvoreniku osudjenom na električnu stolicu. - "Imate li posljednju želju?", upita ga. - "Da, držite me, molim vas, za ruku.".............. Pobegao lik iz zatvora nakon 15 godina teške robije. Beži on tako, sve u onom robijaškom odelu i uleti kod jednog mladog bračnog para u kuću. Savlada muža i veže ga za sto, a zenu veže za krevet. Muž gleda kako robijaš skoči na njegovu ženu, poljubi je u uvo, zatim malo zastane i ode u WC. Muž iskoristi ovu šansu da šapne zeni: -Hej, ovaj manijak je izgleda pobegao iz zatvora nakon duže robije, vidiš ga kako je obučen! On nije imao ženu već godinama, i sada će da te siluje. Draga, poslušaj me, molim te: dopusti mu da ti radi šta god hoće, ne opiri se mnogo i pravi se da uživaš. On će biti zadovoljen i onda će da ode, pa neće da povredi ni tebe i mene. Budi hrabra. Volim te! Žena mu odgovori: -Dragi, kao prvo - uopšte mi nije ljubiio uvo, nego mi je šaptao na uvo. Rekao mi je da je peeder i pitao me gde je vazelin. Rekla sam mu da je u kupatilu. Budi hrabar. Volim te!............... Zašto plavuša sakuplja prazne flaše u zatvoru? Zato što je čula da ne pustaju bez kaucije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online