Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.12.2015.
10:54
B92 A

Nikad nećete pogoditi: Zašto Putin i Medvedev spavaju na smenu?

Kao i svake godine, govori ruskog predsednika obiluju veoma jakim i originalnim formulacijama. Pročitajte deset najoriginalnijih citata Vladimira Putina...

youtube.com/fotomotaža
Jedan drema, drugi nešto sprema; jedan ćuti, drugi nešto muti: Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se prošle sedmice Federalnoj skupštini Ruske Federacije i izneo svoje viđenje u vezi sa strateškim pravcima razvoja Rusije u bliskoj budućnosti.

Ovo obraćanje, koje se dešava jednom godišnje, pratilo je preko 500 novinara iz Rusije i inostranstva, a Putin je tom prilikom govorio o političkim, ekonomskim, ali i ideološkim pravcima kojima će se Rusija kretati u budućnosti.

Kao i svake godine, govor ruskog predsednika pred Federalnom skupštinom Ruske Federacije obilovao je veoma šarolikim formulacijama. Navodimo deset Putinovih najoriginalnijih citata do sada:

1. Kako sam proveo noć sa Bušom

- Nisam bio preterano uzbuđen što sam boravio na ranču kod Buša. On je trebalo da zna šta će se desiti kada u kuću pusti bivšeg obaveštajca. Pa i sam Buš je sin šefa CIA. Sudeći po svemu, bili smo u krugu porodice i osećali smo se veoma dobro.

2. Kad uštineš državnog službenika

- Ako državnog službenika uštineš za određeno mesto i ako ne počne da se češe - uštini ga za dva mesta. Ma uštini ga gde god i tada će sigurno početi da se češe.

3. Spavanje na smenu

Odgovarajući na pitanje ko vodi zemlju dok on i premijer Dmitrij Medvedev spavaju, Putin je rekao:

- Mi spavamo na smenu. Sve je pod kontrolom, nemate u šta da sumnjate.

4. Vlast je muško, a opozicija je žena

- Pravi muškarac uvek mora da se trudi, dok prava žena mora stalno nečemu da se protivi. U prevodu - uloga vlasti jeste da pokuša da umanji kritiku koju joj upućuju, dok je uloga medija da istakne njene greške.

Reuters
Da je baba deda, ali nije

5. Vozite se i uživajte!

Jedan lokalni stanovnik Krima požalio se ruskom predsedniku da je kupio auto na kredit, ali da je dve godine pre otplate duga banka napustila Krim. Upitavši ga šta mu je činiti, Putin je rekao:

- Vozite se i uživajte.

6. Sviđa mi se crvena bluza

- Dajte mikrofon, molim vas, onoj tamo devojci u crvenoj bluzi. Ona mi se više dopada. Ne, ne, i vi mi se isto dopadate.

7. Mažnjavanje gasa

- Planiramo da proširimo nivo saradnje sa Ukrajinom ukoliko Kijev ne bude mažnjavao gas.

Reuters
Ne dajte čokoladicu!

8. Izašao si u parkić i imaš čokoladicu

- Uvek moramo znati šta ćemo dobiti zauzvrat. To je veoma jednostavno razumeti ukoliko se prisetimo našeg detinjstva…

- Izašao si u parkić i nosiš čokoladicu. Utom ti priđe neko i traži ti čokoladicu! I šta radiš? Stisneš je u pesnicu i pitaš šta ćeš dobiti zauzvrat. Sve što mi želimo jeste da znamo šta će oni nama dati.

9. Da nije baba, bila bi..

- Kada bi baba imala drugačije polne organe - bila bi deda. Politika ne trpi konjunktive.

10. Tužna istina

- Nažalost, Rusija je deo savremenog sveta.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.12.2015. 11:24
Путин и Медведев спавају на смене зато што Сунце у Русији не залази.Русија се граничи на истоку са Јапаном и САД а на западу Европа а на Југ са Кину .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online