Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 05.12.2015.
11:30
Tanjug A

Iran: Rado ćemo pokazati dokaze da nafta ID ulazi u Tursku

Iran ima dokaze o nezakonitoj trgovini naftom između Turske i Islamske države i spreman je da Ankari i javnosti iznese informacije o tome, rekao je iranski državni zvaničnik. Teheran je prikupio fotografije i video-snimke kamiona sa naftom koji ulaze u Tursku, prenosi "Raša tudej".

Reuters
Iran spreman da dokaže da Turska trguje sa džihadistima

- Ako vlada Turske nije informisana o naftnoj trgovini Islamske države (Daeša) u toj zemlji, mi smo spremni da im stavimo informacije o tome na raspolaganje - rekao je sekretar Savetodavnog saveta vrhovnog vođe Irana Mohsen Rezai, a prenela zvanična iranska novinska agencija IRNA.

Iran, precizirao je Rezai, poseduje fotografske i video dokaze da nafta ID ulazi u Tursku u kamionima i spreman je da te informacije objavi.

Rezai je, takođe, pozvao sve zemlje koje se bore protiv ID da se koncentrišu na iskorenjivanje terorizma.

Ranije ove nedelje, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je mape i satelitske snimke koji, kako navodi, dokazuju da je Turska glavni potrošač nafte koju ID krijumčari iz Sirije i Irana. Rusko ministarstvo tvrdi i da su turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegova porodica umešani u te kriminalne radnje, što on poriče. Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je rekao da je u tom regionu aktivan udruženi tim kriminalaca i pripadnika turske elite, umešanih u krađu nafte od svojih suseda, te da se ta nafta dostavlja Turskoj kroz improvizovane naftovode sačinjene od hiljada naftnih cisterni.

U međuvremenu, mnogi turski građani dovode u pitanje Erdoganovo poricanje i, kako se čini, nisu iznenađeni dokazima koje iznosi Moskva, zaključuje ruski kanal.

POVEZANE VESTI

Subota 05.12.2015. 12:03
Svi "zapadnjaci" znaju da je Erdogan lopov i kriminalac ali štite Erdogana jer kradu zajedno sa njim. Posebno ga štite USA jer njihove tankere puni ukradenom naftom iz Sirije i Iraka. To se zove Udruženi Zločinački Poduhvat. Sad su Turci sa tenkovima upali u Irak da štite pljačku preko Islamske Države i Al-Kaide. Ovaj turski čin je otvorena vojna agresija i napad na suverenu državu Irak. Sad će Irak da pozove Ruse da ih brani od pobunjenika i stranih "zavojevača" - Turaka. Ne mogu ni da zamislim sa koliko će zadovoljstva to Rusi da prihvate. Tako će se istovremeno Irak osloboditi od Turaka, USA, Britanije, NATO bandita itd… Ostaje im samo Aganistan i profit od droge. Ali, i to će brzo da im bude onemogućeno. Ne mogu više “zapadnjaci” da se održe na bliskom i srednjem istoku. “The End”. Nema pljačke pa nemaju para da održe svoje prisustvo na bliskom i srednjem istoku.
Subota 05.12.2015. 14:17
Ako postoji nobelova nagrada za euforiju, spremite je - za erdogana, sad ce on. :D))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online