Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 03.12.2015.
10:52 >> 12:21h
sputniknews.com, Vestionline A

Putinovo obraćanje naciji: Alah kaznio turske lidere gubitkom pameti!

U okviru redovnog godišnjeg obraćanja naciji predsednik Rusije Vladimir Putin u Federalnoj skupštini govori o prioritetima u spoljnoj i domaćoj politici, koji moraju da budu u skladu sa ruskim Ustavnom. Iz Kremlja se navodi da je Putin dva dana pred ovo obraćanje razgovarao sa državnim zvaničnicima o ključnim temama koje će biti obrađene u njegovom govoru.

Mi vam prenosimo neke od Putinovih izjava.

Reuters
Vladimir Putin

- Bez obzira na određene poteškoće, Rusija pozdravlja strane investitore i ceni njihovo uključivanje u ekonomiju naše zemlje.

- Verujem da treba da prihvatimo inicijativu poslovne zajednice da osnujemo agenciju za tehnološki razvoj, koja bi pružila pomoć u pribavljanu domaćih i stranih patenata i licenci.

- Svaka civilizovana država u obavezi je da doprinese da porazimo terorizam. To znači da nema pružanja utočišta ekstremistima, nema duplih standarda, nema kontakta sa terorističkim organizacijama i pokušaja da se one iskoriste za postizanje sopstvenih ciljeva, nema krvavog kriminalnog biznisa sa teroristima. 

- Danas se ponovo suočavamo sa destruktivnom varvarskom ideologijom i moramo da odbacimo sve razlike da bismo napravili jednu moćnu pesnicu, ujedinjeni antiteroristički front, koja će delovati u skladu s međunarodnim pravom i pod vođstvom Ujedinjenih nacija.

- Alah je, očigledno, odlučio da kazni turske lidere, učinivši da izgube pamet.
- Turska će zažaliti zbog onoga što je učinila, neće se izvući samo sa paradajzom i ograničenjima za građevinske komapnije. Ipak, Rusija neće zveckati oružejm.
- Znamo mi ko u Turskoj profitira od krijumčarenja nafte i ko regrutuje nove militante (u sredu su ruski zvaničnici su optužili turskog predsednika Erdogana i njegovu porodicu da je umešana u trgovinu naftom sa Islamskom državom).

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.12.2015. 11:28
Kad i gde god da se Putin pojavi sa izjavama je prirodan melem za dusu - bar onima kojima je dusa draza od EU socijalnog izdrzavanja i laznih obecanja.
Četvrtak 03.12.2015. 12:36
Tako govori pravi RUS koji ima moć da sve što kaže i ostvari. Bogu hvala, zemlju imaju, imaju čim da je brane i imaju znanje i industriju sa kojom mogu da budu prva ekonomska i vojna sila svijeta bez pljačke drugih. Zar ljudi koji imaju takvu tehniku ne mogu da naprave vrhunski traktor, plastenik, automobil, frižider, televizor ................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online