Četvrtak 03.12.2015.
10:52 >> 12:21h
sputniknews.com, Vestionline

Putinovo obraćanje naciji: Alah kaznio turske lidere gubitkom pameti!

Mi vam prenosimo neke od Putinovih izjava.

Reuters
Vladimir Putin

- Bez obzira na određene poteškoće, Rusija pozdravlja strane investitore i ceni njihovo uključivanje u ekonomiju naše zemlje.

- Verujem da treba da prihvatimo inicijativu poslovne zajednice da osnujemo agenciju za tehnološki razvoj, koja bi pružila pomoć u pribavljanu domaćih i stranih patenata i licenci.

- Svaka civilizovana država u obavezi je da doprinese da porazimo terorizam. To znači da nema pružanja utočišta ekstremistima, nema duplih standarda, nema kontakta sa terorističkim organizacijama i pokušaja da se one iskoriste za postizanje sopstvenih ciljeva, nema krvavog kriminalnog biznisa sa teroristima. 

- Danas se ponovo suočavamo sa destruktivnom varvarskom ideologijom i moramo da odbacimo sve razlike da bismo napravili jednu moćnu pesnicu, ujedinjeni antiteroristički front, koja će delovati u skladu s međunarodnim pravom i pod vođstvom Ujedinjenih nacija.

- Alah je, očigledno, odlučio da kazni turske lidere, učinivši da izgube pamet.
- Turska će zažaliti zbog onoga što je učinila, neće se izvući samo sa paradajzom i ograničenjima za građevinske komapnije. Ipak, Rusija neće zveckati oružejm.
- Znamo mi ko u Turskoj profitira od krijumčarenja nafte i ko regrutuje nove militante (u sredu su ruski zvaničnici su optužili turskog predsednika Erdogana i njegovu porodicu da je umešana u trgovinu naftom sa Islamskom državom).
2024 © - Vesti online