Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 27.11.2015.
16:19 >> 20:50h
Tanjug A

Putin je nepredvidiv

Reakcije ruskog predsednika Vladimira Putina u kriznim situacijama teško je predvideti - nakon što su turske snage oborile ruski avion vrlo brzo je izrazio ljutnju, ali u pojedinim teškim situacijama ponaša se "krajnje neočekivano", objavio je BBC.

Reuters
Kako se Putin ponaša u kriznim situacijama? Teško je predvideti

Samo nekoliko sati po obaranju ruskog borbenog aviona su-24, Putin je na sastanku sa jordanskim kraljem Abdulahom taj incident nazvao "zabadanjem noža u leđa", što su prouzrokovali "saučesnici terorista". Zapretio je i da će taj incident prouzrokovati "ozbiljne posledice" u odnosima Rusije i Turske.

Putinova retorika je eksplozivna, navodi BBC, napominjući da ruski predsednik, međutim, obično ne reaguje tako brzo na napade na Rusiju i njen narod.

BBC podseća da je posle bombaškog napada, u decembru 2013. godine u Volgogradu kada je poginulo 30 osoba, Putin čekao dva dana i tek onda "prekinuo tišinu", ističući da će "teroristi biti uništeni".

Slično je reagovao i posle obaranja ruskog putničkog aviona iznad Egipta, kada su 224 osobe poginule. Tragedija se dogodila 31. oktobra, a Putin se oglasio tek 2. novembra kada je u televizijskom obraćanju izrazio saučešće porodicama žrtava. 

Mnogi korisnici društvenih mreža kritikovali su takvo ponašanje ruskog predsednika, a neki su komentarisali da je "minut ćutanja ruskog predsednika trajao je više od jednog dana".

Na samitu G20 u Turskoj, 16. novembra, kada su novinari pitali Putina da prokomentariše istragu o toj tragediji, on je odgovorio da je previše rano za donošenje zaključaka, a tom prilikom izgledao je smireno i opušteno, piše BBC. Ipak, nekoliko časova kasnije, na kasnom večernjem sastanku sa zvaničnicima službe bezbednosti u Kremlju, kada je i potvrđen uzrok tragedije, njegovo ponašanje se iz korena promenilo.

Gledajući direktno u kameru, praveći pauze i uz povremene uzdahe, Putin je saopštio da će kriminalci, koji su izveli napad, biti uhvaćeni i kažnjeni. Kremlj je tada saopštio da je njegov govor bio snimljen kasno u noć 16. novembra, ali je objavljen na kanalu "Rusija 24" tek narednog jutra u 11 sati.

POVEZANE VESTI

Petak 27.11.2015. 16:27
Ovi anglosaksonci su najveći debili..., čuj , nepredvidljiv, najbolje da vama kaže šta misli i šta će da uradi ! Ostaje vam da ga i dalje studirate !
Petak 27.11.2015. 17:16
Zato sto je nepredvidiv zato je najveci drzavnik na svetu . Jednostavno .
Petak 27.11.2015. 20:10
A Obama je kao predvidiv - ko je mogao da predvidi da je Obama imao na umu da miluje curke??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online