Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 22.11.2015.
09:40
sputniknews.com A

Licemernom Zapadu teško da drži Rusiju pod sankcijama

U odlučnosti Zapada da održava sankcije Rusiji uvek se krije kontradiktornost koja izlazi na površinu sa jačanjem pozicije Moskve u Siriji, piše "Fiskal tajms".

Reuters
Zapad ne odustaje od sankcija Rusiji, a Putinova vojska sve bitnija u savezničkoj borbi protiv terorista

- Zapadnim zemljama postaje sve teže da drže Rusiju pod ekonomskim sankcijama, dok u isto vreme vojska Vladimira Putin igra sve važniju ulogu u borbi protiv Islamske države - smatra komentator lista.

Dvosmislenost Zapada kada su u pitanju sankcije najbolje se vidi na primeru Francuske, koja je sa Rusijom podelila tužnu sudbinu žrtava napada od strane Islamske države, navodi publicista. Ruski predsednik je lično naredio jedinicama Vojno-kosmičkih snaga u Sredozemnom moru da koordinišu svoje akcije sa novim saveznicima - francuskom borbenom grupom.

Osim toga, odmah nakon posete Vašingtonu, predsednik Francuske Fransoa Oland će otići u Moskvu. Među francuskom elitom se već čuju pozivi za smekšavanje pozicije prema Rusiji. O tome je govorio i bivši francuski premijer Fransoa Fijon i glasovi pristalica "otopljenja" teško da će utihnuti, dodaje novinar "Fiskal tajmsa".

Evropa bi već u narednoj godini mogla da preispita politiku sankcija prema Rusiji, smatra nemački ministar poljoprivrede Kristijan Šmit. On je rekao da bi evropske vlasti 2016. godine mogle da umanje sankcije prema Rusiji imajući u vidu napore Rusije za pronalazak rešenja konflikta u Ukrajini.

- Svedoci smo da Rusija ulaže velike napore po pitanju situacije u Ukrajini, samim tim sankcije ne mogu da traju večno. Mislim da će do promena doći već u narednoj godini. Početkom naredne godine otići ću u Moskvu kako bih pripremio neophodne korake za nastavak saradnje. Ako i tada bude bilo jasno da se Rusija zalaže za pronalazak mirnog rešenja za situaciju u Ukrajini, nema sumnje da će sankcije biti ukinute i da ćemo mi nastaviti da izvozimo i investiramo u Rusiju - rekao je Šmit, a preneli nemački mediji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.11.2015. 10:14
Laž, prevara, ub-ij-anje, razaranje, pljačka, kolonizacija otimačina, eksploatacija i takve zapadnjačke vrijednosti su "američki način života". Na tim "vrijednostima" su stvorili državu koja je danas u odumiranju na svim poljima pa i egzistencijalno. Rotšilidi znaju da je kraj. Kraj 2017- i početak 2018. slijedi bankrot i kraj USA a sa tim i NATO pakta. Dolazi vrijeme plaćanja računa i spremni su na sve samo to da izbjegnu. Neće se libiti da nuklearkama pokušaju održati stanje neo-robovlasništva i neo-kolonijalizma koje im je uspjelo da stvore. Ub-ij-eđeni su da su "viša" rasa – “izuzetni” koje je bog predodredio da vladaju drugima - Kao Hitler. Tako će i da završe jer oni se neće odreći pljačke, ubijanja, eksploatacije drugih i kolonizacije drugih. Danas to više niko neće da trpi.
Nedelja 22.11.2015. 12:31
Švabo!Budi isken-igu,bio si veliko tržište,briga te za Ukrajinu.Sad unapred uvijaš u celofan svoju posetu i uveravanje u iskrenost Rusije.Ne možete vi Rusima više ništa-mislili ste da nikad neće krenuti protiv vaših usijanih glava.Precenili ste sebe pa se sad nalazite u situaciji da čistite svuda tamo gde ste zas,rali
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online