Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.11.2015.
18:28
Sputnjik, Vestionline A

Rusima stiže pomoć u odbrani "Šarla de Gola"

Nedavni teroristički napadi u Francuskoj, ali i obaranje ruskog aviona na Sinaju, poslali su svetu jasan signal da ekstremistička organizacija Islamska država postaje sve veća pretnja kako za Bliski istok, tako i za ceo svet. Velike sile su, izgleda, konačno pronašle zajednički jezik i odlučile se na saradnju. Oni koji su do skoro bili na suprotstvaljenim stranama, sad su shvatili da je za uništenje džihadista neophodna zajednička akcija. Tako će se, po svemu sudeći, u Mediteranu stacionirati ruski, britanski i belgijski brodovi, i svi sa istim ciljem - pružiti Francuskoj podršku u borbi protiv Islamske države.

Reuters
Ruski brodovi će, najverovatnije, čuvati francuskog nosača aviona, pomoć stiže i od Begije i Britanije

Naime, odmah po objavljivanju informacija da će francuski nosač aviona "Šarl de Gol" koji se uputio ka Siriji, dobiti zaštitu ruske ratne mornarice, oglasila se i Velika Britanija. Kako je saopštio ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Majkl Felon, Britanci će u Sredozemno more poslati vojne brodove, kao podršku Francuskoj u borbi protiv terorista.

Odbrambenoj misiji u istočnom Mediteranu pridružiće se i belgijska fregata "Leopold Prvi".

- Belgijska mornarica odlučila je da pruži podršku Francuskoj u borbi protiv Islamske države. Naša misija biće odbrambena, a nosač aviona "Šarl de Gol" biće zaštićen velikim brojem brodova, uključujući francuske i britanske.

A da velike sile planiraju oštar udar na džihadsite potvrdio je i francuski predsednik Fransoa Oland, koji je najavio da će, u koaliciji sa Rusijom i Amerikom, krenuti u oštar obračun sa džihadistima.

Francuske snage su, samo dan posle stravičnih napada u Parizu, koji su odneli 129 života, još oštrije bombardovale pozicije ekstremista u Siriji, što je pokazalo da se Oland nije šalio kada je objavio rat Islamskoj državi.

I ruski predsednik Vladimir Putin najavio je još intezivnije napade ruskih aviona na položaje Islamske države u Siriji, pošto je istraga potvrdila da su oni zaista oborili ruski putnički avion u Egiptu. Putin je istakao da je "odmazda za ovaj zločin neizbežna", te da će "goniti džihadiste do kraja sveta".

POVEZANE VESTI

Sreda 18.11.2015. 19:15
Evo i Vučići je odlučio da pošalje flotu za odbranu francuskog nosača aviona....
Subota 21.11.2015. 20:48
Njihovi teroristi umjesto da "zapale" Kavkaz, okrenuki su "ćurak naopako" pa pale "sponzore". Sada EU a i Amerika dolazi na red. Izdali su ih, nijesu ih zaštitili od Ruske avijacije kao što je Putin zaštitio Asada. Što USA, EU i NATO ne obore sada neki sirijski avion ili ne bombarduju asadove snage kao do sada??? Niti mogu, niti smiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online