Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 08.11.2015.
08:42
Tanjug A

SAD: Ruska agresija nas naterala da ojačamo

Američki ministar odbrane Ešton Karter izjavio je da SAD prvenstveno rade na odvraćanju ruske agresije tako da će svoje operativne planove prilagoditi novom ponašanju Rusije.

Reuters
Modernizujemo nuklearni arsenal, imamo i mi dronove i lasere: Ešton Karter

- Prilagođavamo svoje operativne i planove za vanredne situacije dok, sami ili sa saveznicima, radimo na odvraćanju ruske agresije i pomažemo u smanjenju ranjivosti naših saveznika i partnera - rekao je Karter na bezbednosnom forumu u Kaliforniji. 

Kako je preneo AFP, on je dodao da SAD modernizuju svoj nuklearni arsenal, ulažu u nove tehnologije, kao što su dronovi i bombarderi dugog dometa, i kao što su laseri, elektromagnetski laseri i novi sistem elektronskog ratovanja. On je pomenuo da bi ta nova oružja mogla biti "iznenađujuća na način koji ne mogu ovde da opišem".

Pored toga, "inoviramo i unapređujemo naše operativne planove za odvraćanje i odbranu, s obzirom na promenjeno ponašanje Rusije. Konačno, jačamo ostale sposobnosti američke vlade u koje uključujemo informativne kampanje da bismo obezbedili da se istina probije, kao i sankcije koje su imale posledice po Rusiju", rekao je Karter.

"Vreme i horoskop su nam sad naklonjeni - pojačaćemo napada na ID"

Komandant američkih snaga na Bliskom istoku general-potpukovnik Čarls Braun objasnio da su razlozi za smanjenje obima koalicione vazdušne kampanje protiv pripadnika Islamske države u poslednja dva meseca bili loši vremenski uslovi i nedostak kretanja snaga ID na terenu.

Braun je izjavio da će se broj američkih vazdušnih napada na ciljeve Islamske države u Siriji i Iraku po svemu sudeći povećati narednih nedelja, posle zatišja u septembru i oktobru, preneo je Glas Amerike. On je takođe dodao da zvaničnici počinju da primećuju više pokreta ekstremističkih snaga. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.11.2015. 09:51
Igrate se sa vatrom!Neznate sta vas ceka,vi ste jos u zabludi!Mislite da je Rusija neka prcioja kao sto je Srbija,koja je dozvolila da jhe svako jasi ko stigne??!!Eh Ameri jeste naivni!!
Nedelja 08.11.2015. 10:05
Za to što pričaju treba imati nauku a ne holivud. Povukli bi se oni djelimično ali im niko to neće dozvoliti. Motaju biti poraženi i osuđeni za sve zločine, štetu, razaranja i pljačku koju su napravili. A onda moraju raditi 1.000 godina da obeštete ponižene koji dižu glavu. Ovo je sad smiješno, ali koliko vidim, sve se ubrzava. Vidjećemo.
Ponedeljak 09.11.2015. 07:15
Gde vise !!! ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online