Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 31.10.2015.
19:39
rs.sputniknews.com A

Ukrajina grca u dugovima, a evo koliko je "težak" njen predsednik

Dok se Ukrajina guši u ekonomskim problemima a narod grca u nemaštini i dugovima, bogatstvo ukrajinskog predsednika Petra Porošenka vrtoglavo raste. U godini kada su svi ostali ukrajinski biznismeni izgubili od 15 do 50 odsto svog kapitala, "kralj čokolade" je jedini koji je uspeo da svoje bogatstvo uveća za 20 odsto.

Reuters
Nema razloga za nezadovoljstvo: Ukrajinski biznismeni sve "siromašniji", Petro Porošenko sve bogatiji

Ukrajinski nedeljnik "Novo vreme" zajedno sa investicionom kompanijom "Dragon kapital" napravio je listu 100 najbogatijih Ukrajinaca u 2015. godini, prema kojoj je Porošenko jedini iz prve desetorke koji je povećao svoj imetak.

- Danas je u Ukrajini najlakše zarađivati na bolesnima i gladnima - konstatuje nedeljnik.

Prema rezultatima rejtinga, bogatstvo svih preostalih biznismena iz "prve postave" naglo se istopilo.

- Osim jednog. Predsednik Petro Porošenko popeo se na listi 100 najbogatijih sa devetog na šesto mesto - dodaje ukrajinska štampa, navodeći da njegovo bogatstvo sada vredi čak 979 miliona dolara.

Ukrajinski predsednik ne samo da je zadržao kontrolu nad svojom poslovnom imperijom, koja uključuje čokoladnu industriju i medije, već i u najdubljoj krizi aktivno razvija svoj biznis i uvećava bogatstvo "zahvaljujući brzom razvoju, izgradnji novih kapaciteta i osvajanju novih tržišta".

Porošenko je obećao javnosti da će da proda fabriku čokolade "Rošen" i najpopularniju televizijsku stanicu, ali navodno nije mogao da pronađe kupca.

S druge strane, najbogatiji Ukrajinac, metalurški magnat Rinat Ahmetov nastavlja "slobodan pad". On je izgubio čak 56 odsto bogatstva, pa ono sada vredi "svega" 4,5 milijardi dolara.

Iza njega je bankarski gigant, oligarh Igor Kolomojski, sa 1,9 milijardi dolara kapitala, posle gubitka od 17 odsto.

Dvojica najbogatijih Ukrajinaca su u otvorenom sukobu sa šefom države, a osim toga "proslavili" su se i, kako tvrde mediji, finansiranjem ukrajinskih paravojnih jedinica na istoku zemlje.

Spisak od 100 najbogatijih Ukrajinaca dobro odražava trendove u ukrajinskoj privredi. Danas ne raste kapital onih koji su angažovani u industrijskoj proizvodnji, nekretninama i visokim tehnologijama, već samo onih koji se bave lekovima i hranom.

- Ovo je verovatno najtužniji zaključak koji se može izvući - konstatuje ukrajinski nedeljnik.

POVEZANE VESTI

Subota 31.10.2015. 20:57
Ovi jadni Ukrajinci padoše u zaborav-jedino još Promašenko ponekad širi ruke jer je dobro ućario.Jadni su svi narodi gde kroči ova krrvava američka demonkratija.
Subota 31.10.2015. 20:00
Живела америчка демократија , живела америчка демократија . " Не нападају САД и ЕУ Украјину због Виктора Јануковича већ Виктора Јануковича због Украјине ".Од револуције и рата у Украјини имају само корист : Вашингтон,Брисел,Порошенко и боксер Кличко јер су подигли револуцију у Кијеву.САД и ЕУ неће помоћи народу Украјине ни са један долар.
Subota 31.10.2015. 22:22
Jesu boli djok-ica za narod Ukrajine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online