Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 03.10.2015.
09:10
Tanjug A

Merkel: Ne pravimo ustupke Rusiji u Ukrajini zbog Sirije

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da zapadne zemlje ne prave ustupke Rusiji u vezi sa krizom u Ukrajini, kako bi dobile podršku za političko rešenje u Siriji, precizirajući da te dve krize nemaju nikakve veze jedna sa drugom.

Reuters
Odvojeno razgovaraju o obe krize (ukrajinska i sirijska), s tim da "jedna nema veze s drugom": Merkelova i Putin

Merkelova je, posle sastanka sa liderima Francuske, Rusije i Ukrajine u Parizu, kazala da smatra da bi sirijskog predsednika Bašara al Asada trebalo uključiti u razgovore o rešavanju građanskog rata, napominjući da dijalog ne znači da Asad treba da ostane na vlasti.

Francuski predsednik Fransoa Oland je izjavio da je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da on mora udariti samo na Islamsku državu (IS) i isključivo na nju, tokom ruske vojne akcije u Siriji.

- Na toj osnovi svako od nas se mora držati svoje odgovornosti - istakao je on, posle sastanka Normandijske četvorke u Parizu, prenose agencije.

Merkelova je dodala da su oboje isnistirali na tome da je IS jedini neprijatelj protiv koga se treba boriti.

Oland je kazao da su se Francuska i Rusija složile da su važni napori da se očuva teritorijalni integritet Sirije. On je dodao da je Rusija indirektno uvučena u sirijski sukob, kroz podršku Asadu.

Merkelova je dodala da se pri traženju rešenja za Siriju, moraju uzeti u obzir i interesi sirijske opozicije, koja uživa podršku Zapada.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 14:46
Nemačka je VAZALNA TVOREVINA tj. TERITORIJA --------------- Christopher Bollyn je jedna od vodećih ličnosti istraživačkog novinarstva u USA. ---------- Kristofer Bollin: Nemačka je i dalje okupirana Tiha i diskretna okupacija od strane SAD i saveznika traje većskoro 70 godina ---- -Saveznička okupacija Nemačke je počela pre godina i u očima mnogih Nemaca još nije završena. Strane armije su i dalje prisutne na nemačkom tlu i najveća i najprosperitetnija evropska "demokratija " i dalje nema USTAV a ni formalni mirovni ugovor o završetku Drugog svetskog rata. Za Nemačku , Drugi svetski rat , nije završen , jer mirovni sporazum nikada nije potpisan između saveznika i Nemačke.
Subota 03.10.2015. 14:48
ŠOKANTNO ali ISTINITO: Treći Rajh na papiru postoji, Nemačka okupirana 70 godina posle rata?! -----Hitlerov naslednik Denic nikada nije svoja ovlašćenja legalno preneo na Saveznike i nikad s njima nije potpisao mir, zbog čega neki tvrde da pravno gledano Nemački Rajh postoji paralelno sa SR Nemačkom, samo je bez administrativne organizacije. --------------------------------------------------------------- PS Ovo STANJE je i PRAVNI OSNOV za podnošenje zahteva za plaćanje RATNE ODŠTETE današnjoj Nemačkoj
Subota 03.10.2015. 14:50
Akt o pokornosti Americi -- (tj. vlasnicima Amerike) ---- koji su posle Drugog svetskog rata potpisali svi vodeći državnici savremene Nemačke, i dalje je na snazi ------------------------------ Nekada su feudalni gospodari svojim kmetovima nalagali da polože zakletvu da će biti pokorni, ---- a to od 1945. do danas, od svih nemačkih kancelara PRE STUPANJA na funkciju zahtevaju vazalne vlasti Sjedinjenih Američkih Država. U „Aktu o pokornosti", Sjedinjene Američke Države, kao jedna od četiri sila pobednica u Drugom svetskom ratu, tražile su od SVAKOG nemačkog kancelara NE samo bezuslovnu poslušnost, već i to da on NE radi, shodno ustavu i zakletvi, za dobrobit nemačkog naroda, već isključivo u interesu Sjedinjenih Država! ---------------------------------------------------------------- Nemački pisac i istraživač Udo Ufkote, specijalizovan za praćenje rada tajnih službi, smatra kako su svi kancelari koji potpisali „Akt o pokornosti", pa tako i sadašnja kancelarka Angela Merkel, time počinili veleizdaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online