Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Ponedeljak 28.09.2015.
18:59
Tanjug A

Putin: Da li shvatate šta ste uradili?

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u UN da se Moskva konstantno bori protiv terorizma, kao i da snabdeva sirijsku vladu vojnom opremom.

Reuters
Podrška Asadu jedini lek protiv terorista u Siriji: Vladimir Putin

On je ocenio da je saradnja sa teroristima na Bliskom istoku dovela do oružanih sukoba i da je nesaradnja sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom velika greška, jer je on borac protiv terorizma.

- Da li shvatate šta ste uradili? Treba da priznamo da se niko, osim Bašara al-Asada ne bori istinski protiv Islamske države u Siriji - rekao je Putin u govoru na generalnoj debati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

On je dodao da trenutna situacija više ne može da se toleriše, kao i da je potrebno stvaranje međunarodne koalicije protiv terorizma “slična onoj koaliciji protiv Hitlera stvorenoj u toku Drugog svetskog rata“, prenosi "Gardijan".

Putin je naveo da bi trebalo da postoji koordinacija između anti-ID snaga zasnovana na principima Ujedinjenih nacija, kao i da ukoliko se to ostvari neće biti potrebe za izbegličkim kampovima.

- Ovo je velika i tragična migracija ljudi. To je gruba lekcija za sve nas, uključujući i Evropu - ocenio je on.

Kako prenosi "Gardijan", kao jedino rešenje Putin je naveo reorganizaciju državnih struktura, drugim rečima davanje podrške oslabljenoj vladi Bašara al-Asada.


- Ne postoji alternativa - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da su pokušaji potkopavanja autoriteta i legitimiteta UN veoma opasani i da su akcije bilo koje države mimo rezolucije UN nelegitimne i u suprotnosti sa Poveljom svetske organizacije i medjunarodnim pravom

- Razlika u mišljenjima u UN uvek je bilo, kao prava na veto, što je sasvim prirodno za tako raznovrsne organizacije, a suština UN je traganje za kompromisom - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je okončanje sukoba u Ukrajini moguće samo uz potpuno poštovanje Sporazuma iz Minska, kao i da se ciljevi Ukrajine ne mogu ostvariti pretnjama i silom oružja.

Delegacija Ukrajine napustila je salu neposredno pre početka Putinovog obraćanja, a prethodno je za vreme govora ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, salu napustila ruska delegacije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.09.2015. 23:08
Бриши крв ти јеебем олошки,све ти јеебем по списак.Изволи избриши и ове коментаре џукеело смрдљива.ЖИВЕО БРАТ ПУТИН и РУСИЈА .
Ponedeljak 28.09.2015. 23:08
Бриши крв ти јеебем олошки,све ти јеебем по списак.Изволи избриши и ове коментаре џукеело смрдљива.ЖИВЕО БРАТ ПУТИН и РУСИЈА .
Ponedeljak 28.09.2015. 23:08
Бриши крв ти јеебем олошки,све ти јеебем по списак.Изволи избриши и ове коментаре џукеело смрдљива.ЖИВЕО БРАТ ПУТИН и РУСИЈА .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online