Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 20.08.2015.
09:12
Tanjug, Vestionline A

Igrarije sve u šesnajs': EU stavila Vučića, Ramu i Tačija da igraju fucu!

Veče uoči predstojećeg Samita o Zapadnom Balkanu, koji će biti održan 27. avgusta, biće sportskog karaktera i okupiće učesnike skupa na travnatom terenu stadiona bečke "Austrije". Kako je najavljeno, biće odrigrana prijateljska fudbalska utakmica između FK "Future EU" i FK " EU". U ekipi "Future EU" igraće između ostalog srpski i albanski premijeri Aleksandar Vučić i Edi Rama, kao i kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači!

Tanjug/AP
Rama (desno): Ja ću da izvodim kornere! Vučić: Polako, da stanemo na loptu i sačekamo Tačija, pa da se dogovorimo...

Ako ovo nije standardna sprdnja Evropske unije sa našim regionom, ili debelo zakasnela prvoaprilska šala, u ekipi "budućnosti" Evropske unije igraće i još nebitnije vezare (ne, ne ono što ste pomislili, nego u smislu - igrači veznog reda) i šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, njegov makedonski kolega Nikola Poposki, bosanski šef diplomatije Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Albanije Ditmir Bushati, kosovski ministar privrede Arben Ahmetaj, kao i generalni sekretar Procesa regionalne saradnje Goran Svilanović.

Pustite i drona!

Evo da predložimo, ničim izazvani: Zašto Evropska unija ne bi angažovala četu puštalaca dronova, koji bi usred meča pustili ove navođene letelice, na koje bi bila prikačena zastava EU? Ah, predivno...

U ekipi "EU", na meču na kojem će suditi evropski komesar Johanes Han, igraće, između ostalih slovenački premijer Miro Cerar i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc...

Ajde, do sada se često kao istinita pokazala krilatica da "sport spaja ljude", ali kad vidite "igrače" ovih timova, pa to je... pa strašno.

Uzgred, sam Samit za nas će biti bitan jer će srpski premijer Aleksandar Vučić, kao jedini iz regiona, po završetku skupa o njegovom ishodu informisati javnost, što je čast koja je, osim njemu, pripala i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, domaćinu Samita austrijskom kancelaru Verneru Fajmanu i visokoj predstavnici EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federiki Mogerini.

Na Samitu o Zapadnom Balkanu biće reči o zajedničkim projektima u regionu, borbi protiv ekstremizma, o granicama, problemima izbeglica koje EU licemerno naziva migrantima da ne bi povećala stepen brige o njima... Iako u saopštenjima agencija ne stoji, ali mi verujemo da će Srbija na kraju najverovatnije da izvuče najdeblji kraj, kao i uvek kada joj EU pomaže u regionalnim stvarima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.08.2015. 09:19
Iako oni sve pomenute mažu ggoovnnnima Vučić će i to nazvati novom pobedom . Čestitam .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online