Četvrtak 20.08.2015.
09:12
Tanjug, Vestionline

Igrarije sve u šesnajs': EU stavila Vučića, Ramu i Tačija da igraju fucu!

Tanjug/AP
Rama (desno): Ja ću da izvodim kornere! Vučić: Polako, da stanemo na loptu i sačekamo Tačija, pa da se dogovorimo...

Ako ovo nije standardna sprdnja Evropske unije sa našim regionom, ili debelo zakasnela prvoaprilska šala, u ekipi "budućnosti" Evropske unije igraće i još nebitnije vezare (ne, ne ono što ste pomislili, nego u smislu - igrači veznog reda) i šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, njegov makedonski kolega Nikola Poposki, bosanski šef diplomatije Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Albanije Ditmir Bushati, kosovski ministar privrede Arben Ahmetaj, kao i generalni sekretar Procesa regionalne saradnje Goran Svilanović.

Pustite i drona!

Evo da predložimo, ničim izazvani: Zašto Evropska unija ne bi angažovala četu puštalaca dronova, koji bi usred meča pustili ove navođene letelice, na koje bi bila prikačena zastava EU? Ah, predivno...

U ekipi "EU", na meču na kojem će suditi evropski komesar Johanes Han, igraće, između ostalih slovenački premijer Miro Cerar i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc...

Ajde, do sada se često kao istinita pokazala krilatica da "sport spaja ljude", ali kad vidite "igrače" ovih timova, pa to je... pa strašno.

Uzgred, sam Samit za nas će biti bitan jer će srpski premijer Aleksandar Vučić, kao jedini iz regiona, po završetku skupa o njegovom ishodu informisati javnost, što je čast koja je, osim njemu, pripala i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, domaćinu Samita austrijskom kancelaru Verneru Fajmanu i visokoj predstavnici EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federiki Mogerini.

Na Samitu o Zapadnom Balkanu biće reči o zajedničkim projektima u regionu, borbi protiv ekstremizma, o granicama, problemima izbeglica koje EU licemerno naziva migrantima da ne bi povećala stepen brige o njima... Iako u saopštenjima agencija ne stoji, ali mi verujemo da će Srbija na kraju najverovatnije da izvuče najdeblji kraj, kao i uvek kada joj EU pomaže u regionalnim stvarima.

2024 © - Vesti online