Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.07.2015.
13:41
Tanjug A

Teroristički napad u Turskoj: 27 mrtvih, više od 100 ranjenih

Najmanje 27 osoba je poginulo, a oko 100 je ranjeno u eksploziji u turskom gradu Suruč, koji se nalazi u blizini granice sa Sirijom, saopštilo je tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Reuters
Jezive scene iz Suruča: 27 mrtvih i više od 100 povređenih u eksploziji

Još nije poznat uzrok eksplozije u gradu koji je udaljen oko deset kilometara od sirijskog grada Kobani, prenose mediji.

Francuska agencija AFP, međutim, navodi da su neki mediji objavili da je uzrok nesreće bomba, a pojedini komentatori rekli da su eksploziju izazvali džihadisti Islamske države.

- Ukoliko je Islamska država ovo učinila, ona se neće zaustaviti na Suruču. Uskoro bi mogli da završimo kao Sirija - rekao je Muhsin Kizikaja, poslanik vladajuće stranke AKP.

Na televizijskim snimcima prikazana su tela ispod drveća.

- Video sam više od 20 tela. Mislim da je ranjenih oko 50. Još ih unose u kola Hitne pomoći. Bila je to velika eksplozija, sve nas je potreslo - rekao je jedan očevidac Rojtersu.

Privatna turska novinska agencija DHA prenela je da se eksplozija dogodila dok je jedna politička grupa davala izjavu novinarima o rekonstrukciji Kobanija.

U novinskim izveštajima se navodi da se u trenutku napada u kulturnom centru nalazilo oko 300 pripadnika Saveza socijalističke omladine koji su se spremali da otputuju u Kobani da pomognu u njegovoj obnovi.

U sirijskom gradu Kobani odvijaju se žestoki sukobi između Kurda i pripadnika Islamske države, podseća AP.

U Suruču se nalazi jedan od najvećih izbegličkih kampova u kojem je trenutno smešteno oko 35.000 izbeglica iz Sirije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.07.2015. 14:17
Vema vazan dogadjaj kad se uzme u obzir turske ambicije prema Sirijskoj Teritoriji ! Prije 2 nedelje su smrdljivi turci opet izjavila kako kurdistan nikada nece zazivljeti.....Sta sada znaci tkzv. teror-napada na socijalisticku omladinu koja se pripremala da obnovi poruseni kobani?! Znaci turski naccisti i sponzori glavoseca cia/isis hoce pod svaku cenu da naruse teritorijalni integritet Sirije....nato radi svoje takodje cia/mossad/bnd i drustvo....i to sve posle sporazuma sa iranom ?! Prorocanstva se vise i vise ostvaruju, porodice gladnih kapitalistickih-vampira spremaju teren za proksi-ratove koje imaju za cilj....priblizavanje Russiji !!! + Uz Majku Russiju Svi Srbi ce da stanemo i sve koju nju napadnu da unistimo +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online