Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 22.11.2015.
13:26
rs-lat.sputniknews.com A

Turska tužila Rusiju Savetu bezbednosti UN

Turska poziva Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da hitno stavi na razmatranje situaciju oko turkmenskih naselja u oblasti Bajirbudžak na severu Sirije koja su, kako tvrdi turska strana, bila meta ruske avijacije.

Reuters
Turci se žalili Savetu bezbednosti UN ali i Amerikancima

Turska se obratila Savetu bezbednosti UN sa pozivom da se hitno razmotri situacija oko naselja sirijskih Turkmena u oblasti Bajirbudžak na severu Sirije, koja se, kako tvrde u Ankari, nalaze na meti vazdušnih udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, prenosi agencija Anadolija, pozivajući se na izvore u turskoj vladi.

Ministarstvo inostranih poslova Turske izjavilo je u petak da je ambasador Rusije u Ankari Andrej Karlov pozvan u spoljnopolitički resor Turske, gde mu je predat protest zbog navodnog ruskog bombardovanja naselja Turkmena u oblasti Bajirbudžak na severu Sirije.

Premijer Ahmet Davutoglu je razgovarao telefonom sa načelnikom Generalštaba Turske Hulusom Akarom o situaciji u oblasti Bajirbudžak. On je pozvao u svoju zvaničnu rezidenciju šefa nacionalne obaveštajne službe Hakana Fidana, koji mu je dao dodatne podatke o ovom pitanju i dobio neophodne instrukcije.

Po ukazu Davutoglua, ministar inostranih poslova Feridun Sinirlioglu je tokom noći pozvao državnog sekretara SAD Džona Kerija i sa njim razgovarao o ovoj situaciji, prenosi agencija. Navodi se da je o ovom pitanju Ankara razgovarala i sa ruskom stranom.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da Rusija nije dobila od Zapada nikakve informacije koje potvrđuju pogibiju civila u Siriji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.11.2015. 13:32
udri bagru tursku, cim se brecaju i strecaju znaci da ste ih potrefili bas u cisternu!!!
Nedelja 22.11.2015. 15:40
Ће приправите Русима један бурек, толко ће вам буде од те тужбе.
Nedelja 22.11.2015. 18:06
Zašto nije tužena aMerika kad je bombardovala bolnicu.Sve ovo govori da se zapad(Turska je američki satelit)ne ujedinjuje u borbi protiv terorrizma već u borbi protiv Rusije.Služiti se lažžima i iznudom priznanja to je dozvoljeno pravilo zapada.Još je svojevremeno Kromvel,da bi se oslobodio Ane Boven lažima poggu,bio Anu.Nije to Hitlerova izmišljotina,njemu se pripisuje,već uopšte metod zapada koji još od 50 godina lažžima propagira svoje vidjenje kako svet treba da izgleda i nameće ga narodima kao nužžno zllo.Danas se ta lažž piše velikim slovima a istina joj teško parira.Dali će svet normalan svet,gde ne ubrajam aMeriku i njene satelite istinom pobediti lažž i srušiti leglo svetskog zlla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online