Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 27.06.2015.
14:42
Srna A

Nemci traže pomirenje Berlina i Moskve

Oko hiljadu Nemaca pozvalo je svoju kancelarku Angelu Merkel da prekine sukob s Rusijom i da sedne sa Vladimirom Putinom za pregovarački sto.

Tanjug/AP
Merkelova pozvana da razmisli o svemu i spusti loptu

Aktivisti mirovne inicijative Bad Telc-Volfratshauzen uputili su na adresu nemačke kancelarke pismo "Poziv za mir" u kome oštro osuđuju produženje sankcija Rusiji i zahtevaju da se prekine gomilanje NATO naoružanja i vojnika u Evropi.

Mirovna inicijativa Bad Telc-Volfratshauzen pripremila je "Poziv za mir" povodom situacije u Ukrajini. Prema mišljenju autora pisma, sve snažnije suprotnosti NATO i Rusije zahtevaju da se pod hitno prekine povećanje broja NATO vojnika i naoružanja.

Oni smatraju da je neophodno organizovati mirovnu konferenciju pod pokroviteljstvom Evrope, uz učešće Moskve i Vašingtona. Nemački pacifisti osudili su odluku o produženju sankcija Rusiji i izjasnili se protiv upućivanja vojnika SAD i američke vojne tehnike u Ukrajinu.

Peticiju je do sada potpisalo oko hiljadu ljudi, a kako piše "Zidojče cajtung", prikupljanje potpisa se nastavlja.

- Ovom akcijom želimo da podstaknemo društvenu diskusiju i da se makar na neki način suprotstavimo vojnoj retorici koja je sve zastupljenija u politici i medijima. Rat počinje u ljudskim glavama, a to se ne sme dopustiti – rekao je predstavnik mirovne inicijative Andreas Vagner.

On smatra da je u ovom momentu najvažniji zadatak obnavljanje dijaloga koji može da uravnoteži interese svih učesnika.

POVEZANE VESTI

Subota 27.06.2015. 18:17
Pismo Angele Merkel Putinu : -Sve neka ide meni na dusu, samo me nocas pomiri sa sobom, sve cu da platim da staro vratim jer sve mi se lepo desilo sa TOBOM.... -Pogledaj na sat i sve ce biti jasno, niko nikom ne salje poruke ovako kasno, to rade samo oni kojima je stalo, a sto to ja radim razmisli malo...!!??? -Kad pomislim na tebe ostajem bez daha, al znaj da te volim bez imalo straha, volim ovo vrijeme sto gledam pred sobom VOLIM TE SRCE bez obzira sto nisam s tobom! -Zvjezde trepere, ja sam tu i njezno ti sapicem I LOVE YOU. Pricas mi price, glas ti je tih, a ja ti njezno sapicem ICH LIEBE DICH! -Kad se poklope kazaljke na satu i kada otkuca ponoc, ti zatvori oci i stisni ih jace i seti se onog ko zbog tebe place... -Da je zrnce peska merilo LJUBAVI, sve pustinje ovog sveta ne bih bile dovoljne da ti kazem koliko te V O L I M... -Neko ko mi treba pokraj mene nije. Neko koga zelim u snu mi se krije. Neko ko mi zivot znaci mislima mojim skita. Neko koga VOLIM sada ovo cita. -Nocas kad zvijezde zasijaju kao tvoje oci, pozelecu da te poljubim, ali necu moci, daljina je to i ima jaku moc, zato ti zelim samo LAKU NOC!!! -Mogu nas razdvojiti mora i planine, najveci ambisi, ogromne visine. Ali koliko god putevi medju nama bili dugi Moja jedina ljubav si "TI" i niko drugi... -Osecam tvoje disanje, miris tvog tela, osecam tvoju blizinu, a znam da te nema. Osecam tvoj dodir, pruzam ti ljubav svu, osecam da me ljubis, a znam da nisi tu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online