Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
42
Nedelja 07.06.2015.
16:58
Tanjug A

"Sankcije Rusiji na snazi do daljnjeg"

Američki predsednik Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel saopštili su da sankcije Zapada Rusiji moraju ostati sve dok se ne ispuni sporazum o primirju iz Minska.

Reuters
Uprkos nekim razlikama, Barak Obama je bliži Merkelovoj od ostalih šefova država

- Dvoje lidera razgovarali su o aktuelnoj krizi u Ukrajini i složili se da bi trajanje sankcija Rusiji trebalo da bude jasno povezano sa njenim potpunim ispunjenjem sporazuma iz Minska i poštovanjem suvereniteta Ukrajine - navodi se u saopštenju Bele kuće, javio je AFP.

Pred početak samita G7 u bavarskim Alpima Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je SAD kao "prijatelja i ključnog partnera" Nemačke, uprkos povremenim "razlikama u mišljenju" .

- Iako je tačno da mi ponekad imamo različita mišljenja, SAD su, ipak, naš parnter i to ključni partner sa kojim blisko sarađujemo - kazala je ona, preneo je AFP.

Američki predsednik Barak Obama je pohvalio decenije američkog prijateljstva sa Nemačkom, uprkos nedavnih izazova, dodajući da je ta zemlja "dokaz da se konflikti mogu okončati i da je veliki progres moguć", javio je AP.

- Mi danas slavimo jedan od najjačih saveza koje je svet upoznao a moja poruka nemačkom narodu je jednostavna: Zahvalni smo na vašem prijateljstvu i vođstvu. Mi stojimo zajedno kao nerazdvojni saveznici u Evropi i širom sveta - rekao je Obama tokom posete bavarskom mestu Krin koje je obišao sa Merkelovom.

Tokom posete Krinu Obama je uputio na nemačkom pozdrav tipičan za Bavarsku, a zatim je pohvalio i pivo i kobasice koje je probao zajedno sa Merkelovom.

Obama je bliži Merkelovoj od većine šefova država, iako je njihov odnos bio na probi proteklih godina, posebno nakon otkrića da je američka Agencija za nacionalnu bezbednost prisluškivala telefon nemačke kancelarke, navodi AP.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.06.2015. 18:03
Pa znači nikad se neće ukinuti jer primirje narušavaju amerikanci,uostalom zato su i tamo.A onda pošto se sankcije neće ukinuti ukinuće se aMerika-ćao nema više kauboja.
Nedelja 07.06.2015. 17:51
Поново избрисан коментар .Једна џукеела над џукеелама само брише коментаре сада ћу га запослим дебело .СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ . фашиисти желите да се чува суверинитет Украјине а зашто не браните суверинитет СРБИЈЕ .фашиисти су највећи лопови на свету .
Nedelja 07.06.2015. 18:00
Поново избрисан коментар .Једна џукеела над џукеелама само брише коментаре сада ћу га запослим дебело .СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ . фашиисти желите да се чува суверинитет Украјине а зашто не браните суверинитет СРБИЈЕ .фашиисти су највећи лопови на свету .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online