Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Ponedeljak 22.06.2015.
17:57
Tanjug A

Putin: Recite Ukrajini da prestane da puca!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u ponedeljak u telefonskom razgovoru sa liderima Nemačke i Francuske, Angelom Merkel i Fransoa Olandom, da je potrebno da ukrajinske bezbednosne strukture neodložno prekinu da pucaju po naseljima u Donjeckom basenu, na istoku Ukrajine. Iz Jelisejske palate je saopšteno da je razgovor trajao 45 minuta.

Reuters/RIA Novosti
Putin redovno na vezi sa Merkelovom i Olandom

Putin se založio i za aktivniji proces političkog rešenja konflikta, rešavanje pitanja ustavne reforme u Ukrajini, kao i socijalno-ekonomsku obnovu jugoistočnih regiona te zemlje.

Lideri tri zemlje izneli su svoje stavove uoči sutrašnjeg sastanka Normandijskog kvarteta (Rusija, Nemačka, Francuska, Ukrajina) na nivou šefova diplomatije u Parizu, i redovnih sednica Kontakt-grupe i radnih grupa u Minsku. Putin, Merkelova i Oland dogovorili su se da nastave lične kontakte.

Ruska agencija TASS, pozivajući se na izvore iz Olandovog okruženje, navodi da je dosadašnji napredak na pregovorima o rešavanju sitaucije na istoku Ukrajine nedovoljan. Merkelova i Oland su ukazali na neophodnost vršenja pritiska na obe strane u uslovima krajnje napetosti, smatrajući da je trenutno napredak na pregovorima nedovoljan, rečeno je iz izvora francuskog predsednika.

Pored toga, kako navodi ruska agencija, lideri tri zemlje razmotrili su tok realizacije sporazuma iz Minska, ukazujući na potrebu aktivnijeg rada u tom pravcu.

Telefonom su razgovarali i ukrajinski predsednik Petro Porošenko i Merkelova, pri čemu su "koordinisali pozicije" uoči sastanka Normandijske četvorke. Sagovornici su, takođe, razmenili mišljenja o situaciji u Donbasu, a razgovarali su i o ekonomskoj situaciji i pitanjima energetske bezbednosti.

Agencija Ukrinform iz Pariza javila je da će sastanak četiri ministra spoljnih poslova biti održan u utorak uveče iza zatvorenih vrata u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske i biti nastavljen tokom radne večere. Planirano je da pre susreta ministara Kvarteta, "oči u oči" razgovaraju francuski ministar Loran Fabijus i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.06.2015. 18:49
Избрисани коментари .Сада ћу те запослим са једно 100 коментара па бриши уста те јеебем смрдљива .ЖИВЕО брат Путин и братска Русија .
Ponedeljak 22.06.2015. 20:10
Pa Putine njima je dato zeleno svetlo da krše primirje.A zašto pa da bi Rusiju okrivili za kršenje primirja-pročitaj lekciju iz naše istorije od 90 pa na ovamo.Srećno Tebi,ali Merkelka i Orlan imaju drugog gazdu-ti im čak ne smeš biti ni potajni prijatelj,
Ponedeljak 22.06.2015. 18:50
Избрисани коментари .Сада ћу те запослим са једно 100 коментара па бриши уста те јеебем смрдљива .ЖИВЕО брат Путин и братска Русија .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online