Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.04.2015.
05:44
B. Božin - Vesti A

Lažna sestra besplatno letela

Neimenovana 34-godišnja Nemica, iz okruga Hekster u Istočnoj Vestfaliji, koju mediji šifrovano nazivaju Silke B, identifikovana je kao osoba koja se lažno predstavila kao familija jedne od žrtava udesa aviona Džermanvingsa, da bi besplatno letela u Francusku zajedno sa familijama drugih žrtava!

cgncommunity.com
Nemica se lažno predstavljala kao familija jedne od žrtava Džermanvingsa

Ova osoba, koja kao svoje zanimanje na Fejsbuk profilu naziva "trener stila", a bavi se i prodajom seksi-igračaka i veša na kućnim žurkama, dva puta je o trošku Lufthanze išla na mesto udesa.

Kompaniji je prijavila da je bliska rođaka jedne od dve nastavnice španskog jezika iz Halterna, koje su sa svojim učenicima nastradale u udesu. Njen suprug Tomas izjavio je za "Bild" da mu je kratko posle udesa rekla da je dobila poziv iz Ministarstva inostranih poslova, jer su joj rekli da je njena sestra bliznakinja sedela u avionu koji se srušio. Kao jedina rođaka trebalo je da ode u Francusku i tamo daje uzorke za DNK analizu. Na putu je provela dva dana, a čim se vratila, ponovo je krenula na put - ali je sada sa sobom povela svoje dve ćerke, od 11 i 12 godina, kao i jednog poznanika koga je upoznala preko interneta!

Ovaj muškarac je za "Bild" ispričao da je prevarantkinja na svom blogu napisala da joj je u nesreći poginula sestra i da mora svojoj sedmogodišnjoj sestričini da objasni da joj je mama mrtva.

- Ponudio sam joj svoju pomoć, pa smo zajedno leteli za Francusku. Bio sam nešto kao psiholog, i ostao od petka do ponedeljka, kada sam leteo nazad. Ona je sa decom ostala sve do srede - kaže ovaj saputnik prevarantkinje.

Krivična prijava

Lufthanza se oglasila povodom ovog bizarnog slučaja i izrazila žaljenje što je došlo do njega. U međuvremenu je kompanija podnela krivičnu prijavu zbog prevare protiv "ucveljene rođake".

On tvrdi da nije ni slutio sa kim ima posla, i priseća se da je pala na kolena pred spomenikom unesrećenima i dugo plakala.

- Nije mi palo na pamet da posumnjam - rekao je on.

Prve sumnje su se pojavile kada je tražio od Silke B. da mu pokaže fotografiju nastradale "sestre", a ona je nije imala. Zatim je u hotelu primetio da je odbijala svaku pomoć angažovanih psihologa, obrazlažući to time da ne želi da je pitaju o udesu, a deci je takođe zabranila kontakt sa stručnim osobama.

Nestala

Silke B. je sa obe ćerke u međuvremenu nestala. Njen suprug Tomas je zabrinut, jer mu je poslala SMS u kome tvrdi da su ih sve tri, nepoznati ljudi u prodavnici pljuvali i vređali.

O trošku Lufthanze naručila je taksi od Marseja do mesta udesa u Alpima (račun oko 400 evra).

Poznanik sa interneta kaže da posle prve posete mestu udesa, više nije išla u planine.

- Bili smo u Sein-le-Alpe, gradiću u blizini spomenika, a posle u Marseju na moru, kaže on.
Jedna "prijateljica" Silke B. nije začuđena onim što se desilo: "Ona je notorni lažov, ne možete da joj verujete ni reč. Od kako se družimo, čula sam na stotine laži, čak i oko najmanjih sitnica. Tvrdila je da ima multipleks sklerozu, zbog čega je terala decu da čiste stepenište".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online