Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.04.2015.
08:45
O. Ikodinović - Vesti A

Jacenjuka jure zbog korupcije

U Ukrajini se već uveliko priprema ostavka premijera Arsenija Jacenjuka, a očekuje se da će protiv njega biti pokrenuta istraga. Kako se navodi, on je odgovoran za "procvat korupcije" u izvršnoj vlasti i "nesprovođenje reformi".

Reuters
Smena, pa istraga: Arsenij Jacenjuk

Neki mediji spekulišu da je naslednik već tu - američka državljanka ukrajinskog porekla, saradnica Stejt departmenta i ukrajinska ministarka finansija - Natalija Jaresko. Mnogi su kao "naručioca" antipremijerske kampanje obeležili predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Krenulo mu

Juče su objavljeni i godišnji prihodi ukrajinskog premijera za 2014. U godini koja je bila jedna od najtežih za Ukrajinu, Jacenjuk je zaradio skoro 49.000 dolara. Premijer je osim novca, prijavio i parče zamlje, dva stana u Kijevu, garažu i mercedes S klase...

Po svemu sudeći, korupcijska afera snažno potresa Kijev. Poslanici ukrajinskog parlamenta blokirali su juče govornicu zahtevajući ostavku Jacenjuka i formiranje istražne komisije koja će ispitati korupciju u vladi, dok su pripadnici nacionalističke partije Sloboda protestovali ispred zdanja Vrhovne rade u Kijevu.

Oni su nosili plakate s natpisima: "Jacenjuk povećava cene da bi mogao odnekud da krade", "Jacenjukova vlada pljačka narod da bi se bogatili oligarsi" i slično, javile su RIA Novosti.

Kako navodi agencija, demonstranti su rasprostrli desetak šatora na trgu ispred parlamenta i skupljaju potpise za inicijativu da se formira istražna komisija koja će se baviti korupcijom. Kijevski blogeri su saopštili da su zidine Vrhovne rade okružene borbenim oklopnim vozilima.

Prethodno je bivši šef Državne finansijske inspekcije Ukrajine Nikolaj Gordijenko optužio Jacenjukovu vladu da je iz budžeta proneverila 7,5 milijardi grivni (oko 300 miliona dolara). Premijer mu je odgovorio tako što ga je - otpustio!

Samouveren

Jacenjuk je prekjuče izjavio da je "siguran da Vrhovna rada neće odobriti ideju da ga smene tokom istrage o korupciji", ističući da "svaka optužba mora biti dokazana na sudu".

Reuters

Pročitajte još:

* Kijev: Sve veći razdor između Porošenka i Jacenjuka

* Nacistima smetaju ruski filmovi i knjige

* Porošenko zaratio s tajkunom

* Porošenko pali i Pridnjestrovlje

POVEZANE VESTI

Sreda 08.04.2015. 18:07
Alal vera,pa kad je već uspeo-nije se čestito ni ustoličio a već ...ala vera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online