Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 25.03.2015.
18:11
Srna A

SAD priprema "obojenu" revoluciju protiv Rusije

Postoji velika opasnost da će SAD upotrebiti iskustva "obojenih revolucija" protiv Rusije, saopštio je Savet bezbednosti Rusije u analizi nove američke bezbednosne strategije.

Reuters
Mogućnost da amerika primeni metod "obojene" revolucije protiv Rusije velika

- Vašington će primeniti unapređene tehnologije "obojenih revolucija" u cilju obaranja političkih režima, a mogućnost primene protiv Rusije je prilično velika - navodi se u analizi, koja je objavljena na veb sajtu Saveta.
 

Stručnjaci Saveta rekli su da se američka strategija bazira na principu američke ekskluzivnosti i stava da ima pravo da preduzima jednostrane akcije širom sveta u cilju ostvarivanja svojih interesa, prenosi TASS.

Osim toga, Savet smatra da će značajni napori SAD i njihovih saveznika biti usmereni na formiranje antiruskog političkog pravca u državama sa kojima Rusija ima partnerske odnose, kao i na smanjenje ruskog uticaja na postsovetskom prostoru.

U analizi se navodi da SAD nastoje da zadrže dominaciju u svetu, povećaju borbene mogućnosti NATO, te pojačaju vojno prisustvo SAD u azijsko-pacifičkom  regionu.

- Vojna sila i dalje će biti osnovno sredstvo za osiguranje nacionalne bezbjednosti i interesa SAD - navodi se u analizi.

Savjet bezbjednosti vjeruje da SAD planiraju da nastave svoju politiku izolacije Rusije u dugoročnom smislu, uključujući dalje ograničavanje izvoza nafte i gasa.

 - Gledano dugoročno, SAD u saradnji sa svojim saveznicima, nastaviće sa političkom i ekonomskom izolacijom Rusije, uključujući ograničenja izvoza energenata i istiskivanja ruske vojne industrije sa svih tržišta, u isto vrijeme otežavajući rusku proizvodnju robe visoke tehnologije - navodi se u analizi.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.03.2015. 18:56
Oni nisu svjesni da će obojena revolucija stići kod njih sama od sebe i ima da se izrokaju međusobno !
Sreda 25.03.2015. 19:12
Нација може да преживи будалу, па и оне амбициозне. Али, издају изнутра – никако. Непријатељ пред вратима, мање је страшан – јер је познат и, он носи своју заставу отворену. Док се из*дајник креће слободно, међу онима унутар градских капија, његов лукави шапат шири се свим улицама и чује се чак и у кулоарима владе. Такав из*дајник нам се не појављује као из*дајник, он прича гласом који је жртвама близак и пријатан; његово лице и начин одевања сличан је њиховом и он оживљава ону поквареност која лежи дубоко у срцима сваког човека. Из*дајник разара душу нације; подривајући темеље града; он шири заразу у телу политике, све док она његовој болести не подлегне. Мање се требало да се плашимо убица – из*дајник је куга! Марко Тулије Цицерон
Sreda 25.03.2015. 19:48
Verovatno ste primetili da americka sekta, napada preko Bajdena, zatim Kerija, zatim preko drzavnog sekretara Viktorije Nuland,preko komandanta alianse Filipa Bridlava i drugih stuktura ali im ocito ne ide od ruke. Svi ce se izredjati, na kraju maraju odustati i naci novo zariste. Verovatno ce se preseliti na Iran ili S.Koreju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online