Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 17.03.2015.
20:12
24 sata.hr A

"Dok EU spava, Putin bi mogao da izazove Treći svetski rat"

Vladimir Kličko (38), svetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, upozorio je da bi potezi ruskog predsednika Vladimira Putina u istočnoj Ukrajini mogli pokrenuti Treći svetski rat.

Reuters
Bokser upozorava da Vladimir Putin radi šta mu je volja

Kličko je ovo izjavio u intervjuu za sportski časopis L'Equipe koji je izašao u utorak, a koji je preneo Sydney Morning Herald.

Iako je tema bila njegove pripreme za odbranu titule prvaka protiv Amerikanca Brajanta Dženingsa 25. aprila u Njujorku, Kličko se ipak dotakao stanja u svojoj zemlji.

Na pitanje šta bi učinio da se susretne licem u lice s  Putinom, Kličko je rekao:

- Upozorio bih ga da pravi iste greške koje su se pravile u prošlosti. Ovaj rat u Ukrajini nema nikakvog smisla, pa mi (Rusija i Ukrajina) smo poput braće. Za dve, pet  ili 20 godina Rusija će se izviniti za agresiju i aneksiju Krima - uveren je Kličko.

- Nakon svega što se dogodilo tokom Drugog svetskog rata, ne možeš samo ići dalje i zanemarivati međunarodne zakone. Ovo što se sada događa može pokrenuti Treći svetski rat - rekao je Kličko.

Reuters/Stringer
Umesto o predstojećem meču Vladimir Kličko, pričao o Vladimiru Putinu

Vladimir Kličko, čiji je stariji brat Vitalij ušao u politiku nakon uspešne bokserske karijere i trenutno je gradonačelnik Kijeva, takođe je pozvao zapadne sile da budu snažnije u pregovorima s Rusijom.

- Mislim da Evropska unija spava. Putin radi šta mu je volja - rekao je.

- U boksu mi imamo uzrečicu 'budi agresivan prema agresoru'. Putin neće stati ako mu ne pokažemo gde su granice. Dok se to ne napravi on će nastaviti probijati napred - uvjeren je Kličko.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.03.2015. 20:23
laju kerovi,samo im to i ostalo. bas ce Putina da interesuje sta prica ova budaletina
Utorak 17.03.2015. 20:36
За рат је увек потребно двоје, осим Америци и ЕУ где су они сами довољни да би се покренуо! Ова браћа су страни агенти у својој земљи, тако да заступају интересе ЕУ! Нешто као Бисерко, Кандић, Лихт у нашој земљи! Ако су поменуте уопште и Срби!
Utorak 17.03.2015. 20:37
Кијев још увек сања о некој демократији о некој својој величини и улози у светском поретку,а у ствари су само пас,коме Американци бацају штап,па они јурају час амо,час тамо .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online