Utorak 17.03.2015.
20:12
24 sata.hr

"Dok EU spava, Putin bi mogao da izazove Treći svetski rat"

Reuters
Bokser upozorava da Vladimir Putin radi šta mu je volja

Kličko je ovo izjavio u intervjuu za sportski časopis L'Equipe koji je izašao u utorak, a koji je preneo Sydney Morning Herald.

Iako je tema bila njegove pripreme za odbranu titule prvaka protiv Amerikanca Brajanta Dženingsa 25. aprila u Njujorku, Kličko se ipak dotakao stanja u svojoj zemlji.

Na pitanje šta bi učinio da se susretne licem u lice s  Putinom, Kličko je rekao:

- Upozorio bih ga da pravi iste greške koje su se pravile u prošlosti. Ovaj rat u Ukrajini nema nikakvog smisla, pa mi (Rusija i Ukrajina) smo poput braće. Za dve, pet  ili 20 godina Rusija će se izviniti za agresiju i aneksiju Krima - uveren je Kličko.

- Nakon svega što se dogodilo tokom Drugog svetskog rata, ne možeš samo ići dalje i zanemarivati međunarodne zakone. Ovo što se sada događa može pokrenuti Treći svetski rat - rekao je Kličko.

Reuters/Stringer
Umesto o predstojećem meču Vladimir Kličko, pričao o Vladimiru Putinu

Vladimir Kličko, čiji je stariji brat Vitalij ušao u politiku nakon uspešne bokserske karijere i trenutno je gradonačelnik Kijeva, takođe je pozvao zapadne sile da budu snažnije u pregovorima s Rusijom.

- Mislim da Evropska unija spava. Putin radi šta mu je volja - rekao je.

- U boksu mi imamo uzrečicu 'budi agresivan prema agresoru'. Putin neće stati ako mu ne pokažemo gde su granice. Dok se to ne napravi on će nastaviti probijati napred - uvjeren je Kličko.

2024 © - Vesti online