Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.03.2015.
10:10
A. B. - Vesti A

Beč ponovo najbolji za život

Glavni grad Austrije proglašen je sedmi put za grad sa najvećim kvalitetom života. Konsalting firma Mercer svrstala je Beč šesti put za redom po kvalitetu života u sam vrh svetskih metropola. Na ovoj listi na kojoj se nalazi 230 gradova dominiraju evropske metropole.

Reuters
Međunarodno priznanje za visoke socijalne standarde Beča

"I pored skepse zbog privrednog rasta gradovi zapadne Evrope nude kao i pre stabilne uslove", navodi se u sažetku ove studije.

Posle Beča na drugom mestu se nalazi Cirih, dok je treće mesto zauzeo Okland, kao najbolje rangirani grad koji se ne nalazi u Evropi. Među prvih deset su još i Minhen, Vankuver kao prva severnoamerička metropola, zatim Diseldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen i Sidnej.

Kada je reč o azijskim gradovima najbolje se plasirao Singapur na 26. mestu.

U regionu Afrike i Bliskog istoka vodi Dubai (74.) , a u Južnoj Americi glavni grad Urugvaja, Montevideo koji se našao na 78. mestu. Na poslednjem 230. mestu se našao Bagdad.

U saopštenju izdatom posle objavljivanja ovih rezultata, gradonačelnik Beča Mihael Hojpl i njegova zamenica Renata Brauner istakli su da su međunarodno priznati visoki socijalni standardi, dobra infrastruktura i kulturne ponude, koje Beč nudi.

Gradovi se u ovoj studiji svake godine rangiraju na osnovu 39 faktora svrstanih u deset kategorija, koje najviše utiču na životni kvalitet svih stanovnika. U ove faktore se ubrajaju niska stopa kriminala, politička stabilnost, dobro izgrađen javni saobraćaj, niske cene i kirije, nisko opterećenje finom prašinom i dosta zelenih površina, pouzdan socijalni i zdravstveni sistem, funcionalna otpadna i kanalizaciona infrastruktura, raspoloživost i kvalitet pijaće vode, energetska stabilnost, sloboda medija i raznolikost rekreativnih mogućnosti.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.03.2015. 10:33
Објективно гледано,Беч јесте најбољи град за живот.А сваки од нас има право да град у коме се родио и одрастао назива најбољим .
Utorak 10.03.2015. 12:30
Svaki 4 gradjanin evroBe ce biti musliman do kraja ovog veka......Ako se ne desi jedan lepi fini dugi i krvavi rat da se spreci Katastrofa ! Neznamo kako na to vi gledate......Al kad zavladajau vojskom...parama itd......Ima da grade konc.logore za hriscane !!!! Pazite se.....i bec-london-berlin-paris to sve smrdi...........oni samo cekaju.........A vec se i te kako javljaju.......teror-obezglavljenje......kad se to desi u becu........Ocel i tada biti " najbolji grad za zivljenje ".............+ Na Srbskome Balkanu su Isto Bili Najljepsi Gradovi Za Zivot..........Al ih zapad Unisti +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online