Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 18.02.2015.
23:22
Beta A

Keri Lavrovu: Okončaj napade prorusa u Debaljcevu!

Primirje na istoku Ukrajine nije "mrtvo slovo na papiru" ali je državni sekretar SAD Džon Keri zatražio od svog ruskog kolege Sergeja Lavrova da utiče na to da se primirje u potpunosti poštuje, rekla je predstavnica za štampu Stejt departmenta. Dženifer Psaki je u svom dnevnom obraćanju novinarima rekla da su dvojica zvaničnika još jednom razgovarali telefonom.

Fonet/AP
Džon Keri i Sergej Lavrov imaju različite gledišta ko je kriv za nepoštovanje primirja u Debaljcevu

- Državni sekretar Keri je zatražio od ministra spoljnih poslova Lavrova da okonča separatističke i ruske napade na ukrajinske položaje u Debaljcevu, kao i druga kršenja primirja, potpisanog 12. februara u Minsku - rekla je Psaki.

Keri je još zatražio od Rusije da obezbedi pristup posmatračima OEBS-a Debaljcevu, pošto su oni sada u nemogućnosti da sprovedu svoju misiju nadzora primene prekida vatre, dodala je Psaki. Ona je rekla da je, što se tiče SAD, sporazum od 12. februara i dalje na snazi, i odgovorila odrečno na pitanje da li ga SAD smatra mrtvim kao što je ranije saopštila farancuska vlada.

Proruske snage su u sredu su primorali ukrajinsku vojsku da napusti Debaljcevo, strateški centar na istoku zemlje gde se deset meseci vodi separatistiticka pobuna. Američki potpredsednik Džo Bajden je u utorak osudio kršenje prekida vatre od strane proruskih snaga koji deluju zajedno sa ruskim snagama, u telefonskom razgovoru sa ukrajnskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Psaki je međutim konstatovala da se broj i intenzitet napada smanjio poslednjih dana i da se prema izveštajima povlače određeni tipovi teškog naoružanja u raznim delovima dve proruske oblasti Donjeck i Lugansk.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.02.2015. 23:37
americka pascat su omogucili krvavim usstassama da Proteraju stotine hiljade Srba iz njihovih Vekovnih Ognjista............Republika Srbska Krajina je uostalom priznata od strane un-a !.................Sta je to njima znacilo ?..............Nista, no su u jednom od najvisem genocidmon proterivanju i eksodusu posle 2. sv rata pokazali celokupnom svetu...........Ko su............Sta su........+ Pascat i izmjesani sljam engleskih izroda jada i tuge i incesta +
Četvrtak 19.02.2015. 07:34
Keri Lavrovu: Okončaj napade prorusa u Debaljcevu! Лавров Керију: Изједи ми гованце к`о урмашицу!
Četvrtak 19.02.2015. 08:10
Primitivizam ruske politike i ruskog besnog psa ! Danas ratovati sa bratskim narodoma je strast nizeg staleza . To vam je kao kada bi Nemacka ratovala sa Savajcarskom ili Austrijom !!! ??? Danas je cak nezamisljiv rat Nemaca i Francuza ili Nemaca i Italijana zbog Elzasa ili Tirola !!! Za Ruse varvarizam i primitivizam nema alternativu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online