Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 09.02.2015.
16:48
I. K. - Vesti A

Armija Novorosije zatvorila klješta oko Debaljceva

Armija Novorosije saopštila je da je u ponedeljak u 9.25 časova po moskovskom vremenu zauzela selo Logvinovo, na autoputu koji je predstavljao jedinu vezu opkoljenih snaga kijevske hunte u Debaljcevu sa glavninom. Time je u kotlu potpuno zatvoreno oko 9.000 vojnika.

Fonet/AP
Tenkovi i oklopna vozila Armije Novorosije kod Logvinova su sprečili kolonu ukrajinske vojske da prođe

Logvinovo je seoce od petnaestak domaćinstava, a prve kuće udaljene su oko 50 metara od autoputa. Armija Novorosije odmah je pristupila utvrđivanju zauzetih položaja u iščekivanju očajničkog pokušaja opkoljenih da probiju obruč.
 
Andrej Caplijenko, novinar ukrajinske televizije, saopštio je da su tenkovi i oklopna vozila Armije Novorosije izašli na autoput kod Logvinova i vatrom sprečili kolonu tehnike da prođe. On je ocenio da nastupa katastrofa ako se Rusi utvrde u Logvinovu. Njegov kolega Jurij Butusov kaže da je reč o krupnoj ruskoj jedinici.
 
- Posle zauzimanja Ugljegorska i Kalinovke autoput je bio na dohvat ruke Rusima. Njihove diverziono-izviđačke grupe već su izlazile na trasu sa obe strane. Ali ovog puta to je jedinica prve linije pojačana tenkovima.

"Vreme za rad artiljerije"

Komandir ruske jedinice saopštio je da je “Debaljcevski kotao“ zvanično zatvoren.

- Zauzeli smo Logvinovo i dva brda oko mesta, kao i još nekoliko sela. Veoma smo suzili kotao. Sada moramo da odbijemo napade sa spoljne strane kotla iz Svetlodarska (Ukrajinci imaju u rezervi dve taktičke grupe sa po pešadijskim, tenkovskim i mehanizovanim bataljonom i mešovitom grupom artiljerije). Našim snagama izdato je naređenje da obustave nastupanje i utvrde se za odbranu. Opet nastupa vreme za rad artiljerije - rekao je ruski komandir.
 
Tokom prve polovine dana ukrajinski front oko Debaljceva pokazuje znake kolebanja. Jedinice kijevske hunte bez boja napustile su sela Graznoje i Alesandrovskoje, raspoređena između sedam kilometara udaljenih Ugljegorska i Debaljceva. Time je stvorena pretnja da se Debaljcevski kotao preseče na dva dela.

Na internetu je čak objavljena fotografija ruskih boraca gotovo u samom centru Debaljceva, ali se pretpostavlja da je reč o izviđačkoj grupi. Takođe su se ukrajinske jedinice bez borbe povukle sa prilaza važnom selu Krasnij Pahar na spoljnom zidu kotla.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.02.2015. 19:05
onda bez milosti za banderovce i ostale belosvetske zlikovce.neka rade kacuse i haubice
Ponedeljak 09.02.2015. 20:37
Чуди ме да Укри не пошаљу две ''елитне'' јединице да им помогну, Дијадеру и Авганистанску флоту.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online