Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.02.2015.
17:23
Beta A

Putin: Rusija ne želi rat ni sa kim, već saradnju!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija "nema nameru da bilo s kim ratuje", dan nakon razgovora o rešavanju ukrajinske krize s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Fonet/AP
Šta su pričali, znaju samo oni...i neće da kažu

- Ni s kim ne želimo da ratujemo. Želimo da sarađujemo sa svima - rekao je Putin, dok je nekoliko sati ranije Oland rekao da je mirovni plan "poslednja prilika da se izbegne rat".

Nikakva informacija o sadržaju jučerašnjih razgovora nije objavljena posle razgovora tri lidera u Kremlju.

Portparol Putina Dmitrij Peskov rekao je razgovora da je "trenutno u toku rad na nacrtu teksta mogućeg zajedničkog dokumenta o primeni sporazuma iz Minska, koji bi uključivao predloge predsednika Ukrajine (Petra Porošenka) i Putina".

- Hvala Bogu, nema rata, ali je sigurno da postoji pokušaj ometanja našeg daljeg razvoja. Postoji pokušaj "zamrzavanja" svetskog poretka s jednim svetskim liderom, koji se ustoličio poslednjih decenija posle raspada Sovjetskog saveza - rekao je Putin.

- Taj lider misli da može sebi sve da priušti, ali drugima ne dozvolja ništa bez njegovog odobrenja i ako nije u njegovom interesu. Takav svetski poredak ne odgovara Rusiji - rekao je Putin i dodao da njegova zemlja "ne može da živi u situaciji polu-okupacije".

Zbog sukoba u istočnoj Ukrajini koji je počeo pre deset meseci i odneo više od 5.300 života, odnosi između Rusije i Zapada su na najgorem nivou od kraja Hladnog rata.

Suprotstavljeni stavovi Alijanse i Rusije

NATO i Rusija nisu izgladile nesporazume u vezi sa krizom u Ukrajini, ali će nastaviti da pregovaraju, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

- Očigledno je da gledamo situaciju u Ukrajini na veoma različite načine - rekao je Stoltenberg novinarima nakon 40-minutnog razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom o krizi u Ukrajini.

Rekao je da je Lavrovu prenio svoju duboku zabrinutost zbog teške situacije u Ukrajini.

- Lavrov je ponovio neke poznate ruske stavove i to je potvrdilo da mi potpuno različito procenjujemo šta se tamo dogodilo i šta je uzrokovalo sukobe u Ukrajini - rekao je Stoltenberg.

POVEZANE VESTI

Subota 07.02.2015. 17:43
Мудро збори!
Subota 07.02.2015. 21:48
Pa Rusija i nije u ratu nisakim.Šta bu,laznite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online