Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 07.02.2015.
12:10 >> 15:08h
Srna A

Oland o Ukrajini: Ako ne pronađemo rešenje, biće rata

Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je danas da je francusko-nemačka inicijativa za mir u Ukrajini "poslednji pokušaj da se okončaju sukobi u toj zemlji".

Fonet/AP
Trojka za mir u Ukrajini

- Mislim da je ovo jedna od poslednjih šansi i zato smo preduzeli ovu inicijativu, rekao je Oland, govoreći o predlogu koji su on i nemački kancelar Angela Merkel izneli u razgovoru sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

On je dodao da ako se ne nađe ne samo kompromis, već trajni mirovni sporazum, sasvim je jasno šta će da usledi.

- To što će da usledi zove se rat, rekao je Oland novinarima u gradu Tul u centralnoj Francuskoj.

Inače, francuski predsednik Oland predložio je danas širu demilitarizovanu zonu u Ukrajini i

veću autonomiju za istok te zemlje.

Oland je u intervjuu za televiziju Frans 2 rekao da je prema planu o kojem se pregovara predviđena demilitarizovana zona od 50 do 70 kilometara. On je, takođe, pozvao na "donekle snažniju" autonomiju na istoku Ukrajine.

Merkelova: Možemo da probamo, ali...

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da nije sigurna da će francusko-nemački mirovni predlog za Ukrajinu uspeti.

- Nakon jučerašnjih razgovora u Moskvi, na kojima smo bili ja i francuski predsednik Fransoa Oland, nije sigurno da će predlog biti uspešan, rekla je ona na konferenciji o bezbednosti u Minhenu.

Ona je rekla da prema njenom i mišljenju francuskog predsednika vredi pokušati.

- U najmanju ruku, mi to dugujemo narodu Ukrajine, rekla je ona.

Merkelova je istakla da razume debatu o naoružavanju Ukrajine, ali da ne veruje da će to pomoći da se konflikt reši.

O mirovnom predlogu za Ukrajinu razgovarali su juče Merkelova, Oland i ruski predsednik Vladimir Putin.

Konferenciji u Minhenu, takođe, prisustvuju i ukrajinski predsednik Petro Porošenko i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

POVEZANE VESTI

Subota 07.02.2015. 12:33
Stegnite jajca pa trk na Rusiju,nego olande kad ces da vratis pare za mistrale?
Subota 07.02.2015. 12:47
Крајње лицемерно! Управо су они који "изражавају забринутост" за будућа дешавања генератор тих дешавања. „У критичној смо ситуацији, на прекретници. Имамо два пута испред себе, један је пут дезинтеграције, мржње и фундаментализма, а други пут солидарности и сарадње”. Оба пута креирају они сами јер су им стално неопходни сукоби и ратови на којима профитирају освајајући територије и природне ресурсе. За који год пут да се будућа жртва определи она свакако постаје жртва. Видљиво је на примеру Србије. Ко год да је на власти од 5. октобра 2000.године Србија свакако губи и губиће још више јер нема снагу да се одбрани уз помоћ јаких савезника. Она је за савезнике одабрала оне од којих ће имати штету а не корист. Глобалисти су, иначе, Трећи рат замислили као више мањих локалних базираних на различитостима националним, верским и другим.
Subota 07.02.2015. 13:38
''On je dodao da ako se ne nađe ne samo kompromis, već trajni mirovni sporazum, sasvim je jasno šta će da usledi''. - To što će da usledi zove se rat, rekao je Oland novinarima u gradu Tul u centralnoj Francuskoj. Да уследи рат??? Па тамо се рат води скоро годину дана. Где ти живиш!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online