Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 04.02.2015.
18:36
Srna A

Mađarska: Nećemo slati oružje Ukrajinu

Mađarske vlasti neće isporučivati oružje Ukrajini, izjavio je šef kabineta predsednika vlade te zemlje Janoš Lazar.

Beta/AP/S. C.
O slanju vojne pomoći u Ukrajinu za sada razmišlja samo SAD

Lazar je u programu radija MR1 izjavio da "Mađarska podržava samo korake u pravcu mirnog rešavanja sukoba".
 

I nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da njena zemlja ne planira da isporučuje Ukrajini oružje i da se nada diplomatskom rešenju konflikta.

Danas je i premijer Finske Aleksandar Stub rekao da Ukrajini za rešavanje konflikta u Donbasu nije potrebna vojna pomoć.

Sa druge strane, predsjednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da nema sumnje da će SAD dati Ukrajini oružje za borbu protiv proruskih snaga, pošto je Vašington nagovestio da je možda spreman na tako rizičan potez, preneo je Rojters.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.02.2015. 18:55
alo redakcijo kakva je ovo sprdacina i brisanje komentara , ozbiljnih , bez uvreda ? ajde odgovor zasto ? javno i jasno !
Sreda 04.02.2015. 19:35
A sta ce Ukrima vise oruzja. Imaju ga oni i na pretek, cim mogu da dobace do gradskog jezgra u Donjecku i u drugim gradovima. Neka prestanu sa granatiranjem i neka se povuku na granice Novorosije. Tada ce prestati da ginu i jedni i drugi, a ako nastave sa ratom, crno im se pise.
Sreda 04.02.2015. 22:00
Politika zagovaranja da se Ukrajina naoruža i stremljenje administracije Baraka Obame, predsednika SAD, da isporuči oružje Ukrajini u suprotnosti je sa interesima Evropske Unije, piše nemački Špigl. Namera SAD da naoruža Ukrajinu će značiti promenu kursa politike naspram ukrajinske krize koja će biti u konfliktu sa politikom Nemačke koja se zalaže za mirno rešavanje rata u Ukrajini. Angela Merkel, nemačka kancelarka, javno je saopštila da je Nemačka protiv dostave naoružanja Kijevu. Nils Anen, politički ekspert, za Špigl kaže da je put dijaloga jedini put rešavanja ukrajinske krize, a da bi eventualna odluka SAD da naoruža Ukrajinu imala nesagledive posledice. Gotovo cela nemačka politička scena je složna u oceni da bi takav potez SAD prouzrokovao negativan sled događaja i da je takva ideja vrhunski opasna. Angela Merkel krajem nedelje putuje u Vašington kako bi se srela sa Barakom Obamom i razmotrila goruća pitanja u vezi ukrajinske krize, napominje Špigl.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online