Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 26.01.2015.
15:55
Beta A

Nemci bi da zaborave prošlost, Izraelci ne daju

Sedamdeset godina posle oslobađanja koncentracionog logora Aušvic, 59 odsto Nemaca misli da prošlost treba ostaviti istoriji, dok se sa takvim stavom ne slaže tri četvrtine Izraelaca, rezultati su istraživanja koji su objavljeni danas.

Beta/AP
Izraelci ne dozvoljavaju da se Aušvic prepusti istoriji. Deca u najozloglašenijem nemačkom koncentracionom logoru

U istraživanju, u kojem je učestvovalo 1.000 ispitanika, oko 48 odsto Nemaca reklo je da ima lošu sliku o Izraelu, a 62 odsto nema dobro mišljenje ni o izraelskoj vladi. Njihovo mišljenje određeno je pre svega ponašanjem Izraela u izraelsko-palestinskom sukobu.

S druge strane, 68 odsto Izraealaca ima dobru sliku o Nemačkoj, dok o toj zemlji loše mišljenje ima 24 odsto izraelskih građana.

Oko 35 odsto Nemaca izjednačava izraelsku politiku prema Palestinicma sa ponašanjem nacista prema Jevrejima. Takav stav je pre osam godina imalo za pet procenata nemačkih građana manje. Ipak, većina Izraelaca i Nemaca veruje da Nemačka snosi odgovornost zbog svog ponašanja u prošlosti.

"U Nemačkoj se progon Jevreja smatra mračnim poglavljem nemačke istorije, ali ne i najvažnijim delom njenog identiteta, naprotiv. Nemci to radije vide kao anomaliju", navode autori istraživanja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.01.2015. 16:03
U svim zakonima sveta Pise Jasno Ubistvo nikada Ne Zastareva !
Ponedeljak 26.01.2015. 16:04
Naravno, rade na tome da svi mi zaboravimo njihovu prošlost, dok su u međuvremenu nas proglasili genocidnim narodom i sada su krenuli na Ruse ! Ne znam dokle će Rusi imati strpljenja !
Ponedeljak 26.01.2015. 16:21
U slucaju nemacke koja je stvorena genocidno te kako vazi isto pravilo ko za svakog ubicu, u njihovom slucaju Masovnom Planiranom Istrebljenju Kompletnih Naroda ! Od tog Neopisivog zlocina koji je pogodijo Ruski-Srbski i Jevrejski Narod je Samo proslo 70 godina i Vec Sada bi da ga Zaborave, pa nije ni cudo sto se nemackoj opet ratuje !!!!!!! Genocidna nemacka je neopisivi zlocin i pretnja koja je Ikada zadesila covecanstvo, nemci i njihovi pomocnici sateliti se moze uporediti sa najsmrtonosnim bolestima poput side boginja itd.... Pitanje se sada postavlja ukoliko su +ac+cis=ti Svi Isti, jer kad uporedimo npr. njihove satelite poput paveliceve ndh/ustasse-ss skenderbeg-ss handzar-turke-pomocnike sa bliskog istoka-ukrajince banderase koji su bili isto ss-svedjane-holandjane-belgijance flaemische ss itd ima ih jos........dodjemo do zakljuccka da moraju biti povezani a+cis+sti+c...kim genima.......Kad uporedimo npr. arbanase uck teroriste s kosova koji su vadili organe dodjemo veoma brzo do zakljucka da su isti na++cisti ko mengele.......u tom pravcu razmisljanja........I zasto su svi saveznici hitlerove nemacke nagradjeni clanstvom u eU ?.........Zasto su dobili lak pristup fondovima mmf ?............Zasto dobijaju povolnije kamate od drugih zemlaja ko npr. Grcke ?........... + Zar se tu Ne vidi Jasno Sablon sema plan delovanja koji nikada nije prestao + + eU je +ac+cisticka tvorevina koja je samo ozivljela zato sto poubijase kompletne narode izvorne evrope + Oprez novi genocid je u punim tokom !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online