Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 18.01.2015.
18:03
Beta A

Porošenko poručio: Pobedićemo na istoku Ukrajine

Predsednik Ukrajine obećao je u nedelju da će njegove snage ponovo uspostaviti kontrolu nad zaraćenim istočnim područjem zemlje gde su borbe dostigle novi vrhunac.

Beta/AP/S. C.
Državni vrh Ukrajine na Maršu mira u Kijevu: Arsenij Jacenjuk i Petro Porošenko
 

Petro Porošenko je pred nekoliko hiljada građana rekao na centralnom trgu u Kijevu da Ukrajina neće "ni za milimetar" odustati od teritorije koju su zaposeli proruski aktivisti.

- Sa nama je ceo civilizovan svet, zato ćemo pobediti. Nećemo dati ni pedalj ukrajinske zemlje, obnovićemo Donbas, a agresor će biti izbačen sa terotirije Ukrajine - kazao je Porošenko.

U Kijevu je u nedelju održan Marš mira u znak sećanja na poginule u napadu na autobus u mestu Volnovaha na istoku zemlje.

Prorusko uporište Donjeck potresa razmena jake artiljerijske vatre oko aerodroma. Ulice tog grada koji je pre početka sukoba prošlog proleća imao milion stanovnika, potpuno su puste, a prozori zgrada u centru porazbijani neprestanim detonacijama raketa i minobacačkih granata.

Novo primirje, dogovoreno početkom decembra, raspada se već nedelju dana, uprkos usklađenim međunarodnim nastojanjima da se postigne trajno rešenje. Mirovni pregovori na visokom nivou trebalo je da budu u Kazahstanu u četvrtak, ali su odloženi na neodređeno vreme.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.01.2015. 19:52
Русија спремна за почетак светског рата: Заустављање испоруке гаса Европи и напуштање петродолара ---------------------------------------------------------------- Велике ствари се тренутно дешавају на глобалној сцени, ствари које воде до Трећег светског рата. Русија је прекјуче обуставила испоруку гаса у Европу, „гурнувши континент у још већу енергетску кризу за само пар сати“, наводи Даилy Маил. „Јутрос су гасне компаније у Украјини рекле да је Русија потпуно одсекла испоруку гаса. Шест држава је данас пријавило обуставу испоруке гаса преко Украјине, због чега ће Европа пасти у енергетску кризу, обзиром да је зима још у току“.
Nedelja 18.01.2015. 19:59
UKRAJINSKI TENKOVI GORE NA PISTI: Odbijen napad na aerodrom Pravda - pre 22 sata|Svet DONjECK – Siloviti ukrajinski napad na aerodrom u Donjecku odbijen je večeras. Komandant novoruskog bataljona „Sparta“ Motorola saopštio je da su ukrajinci uspeli da se probiju do piste ali da su tu „doživeli masakr“.– Uništeno im je nekoliko tenkova, pouzdano znamo za tri tenka i jedno oklopno vozilo. Možda imaju i veće gubitke ali ne možemo da vidimo zbog noći i magle. U napadu na nas učestvovalo im je ukupno 15 tenkova. Njihova oprema dogoreva na početku piste – rekao je Motorala u izjavi ruskim medijima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online