Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.12.2014.
02:45
Z. Mirković - Vesti A

Austrija: Iskasapio Bosanku, pa poslao 50 SMS poruka

Aleksandar I. (21), koji je u Austriji osumnjičen da je početkom oktobra ubio Mirelu Batanović (20), rodom iz Bosne, svesno je iskasapio svoju žrtvu, utvrdili su veštaci. Prema njihovom mišljenju, Aleksandar je u vreme zločina bio potpuno uračunljiv, iako je imao 1,4 promila alkohola u krvi, a iz izveštaja veštaka i istražitelja proizlazi i da je Aleksandar posle jezivog zločina poslao čak 50 SMS poruka!

Vesti
Mirela Batanović
 

Mirela je ubijena sa desetak uboda nožem i nađena je u kadi Aleksandrovog stana, njenog tadašnjeg momka. Pošto je tokom saslušanja davao različite izjave, državno tužilaštvo detaljno je analiziralo čitav slučaj, a pored kriminalističkog rada policije, sudski veštak je predao i svoj izveštaj o obdukciji žrtve, dok je neuropsihijatar Ernst Brignic izradio svoju ekspertizu o ubici.

- Aleksandar je u vreme zločina bio je pri punoj svesti i "dovoljno se seća" zločina koji je počinio, ali ima i simptome poremećaja ličnosti. On je odrastao bez oca i emocionalno je hladan - zaključio je Brignic u svom izveštaju.

Štefan Rider, advokat roditelja žrtve, na osnovu ove ekspertize zaključuje da će državno tužilaštvo podići optužnicu za ubistvo. Uz to, angažovan je i poznati profajler Tomas Miler, koji treba da oceni težinu zločina. Naime, obdukcija je pokazala da je Aleksandar na telu ubijene Mirele urezao nacistički znak "svastiku", a osim toga ubica ruskog porekla je žrtvi isekao delove tela i potom ih pojeo!

Prilikom saslušanja, Aleksandar je najpre priznao kanibalizam, ali je potom to opovrgao. Odbukcija tela ubijene Bosanke je, kako prenosi bečki dnevnik "Esterajh", ipak pokazala da je 9. oktobra Aleksandar odsekao i pojeo neke delove Mirelinog tela. Ovo potvrđuje da je u ovom slučaju reč ne o ubistvu iz strasti i zbog ljubavnih problema, već o brutalnom okultno-ritualnom zločinu.

Incident na rekonstrukciji

Početkom novembra, prilikom rekonstrukcije ubistva Mirele Batanović u Salfeldenu, dogodio se i incident koji su izazvali besni članovi Mireline porodice. Naime, rođaci ubijene devojke pokušali su da napadnu Aleksandra, a sve vreme su mu dovikivali: "Ubico, zašto te štite?!" Situacija o kojoj su tada pisale i Vesti bila je toliko napeta da je jedan pripadnik Kobri morao oružjem da zapreti Mirelinom ocu da bi ga smirio.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online