Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.10.2014.
09:11
Z. Mirković - Vesti A

Glumio kanibala da spase život

Tokom saslušanja Aleksandar (20), Rus čije prezime nije objavljeno, a koji živi i radi u Austriji, priznao je ubistvo svoje bivše devojke Mirele Batanović (20) iz Bosne i Hercegovine, ali je potom iskaz više puta menjao.

Mirni alpski gradić šokirao zločin: Salfeden kod Salcburga
 

On je na primer izjavio i kako je pojeo delove tela nesrećne devojke, koju je likvidirao ubodima nožem u svom stanu u mestu Salfeldenu kod Salcburga. Ovaj slučaj šokirao je Austriju i miran alpski gradić Salfelden, pogotovo zbog zverskih detalja iz istrage koji su se pojavljivali u medijima.

Nacistički rituali nad telom Mirele

Kako izveštavaju mediji u Austriji, nakon što je ubio nesrećnu devojku, Aleksandar je njeno telo odneo u kupatilo i ubacio u kadu. Tada je obavio, kako navode, "nacističke okultne rituale", a sumnja se i da je na telo iscrtao nekoliko okultnih znakova. Ko zna koliko bi iživljavanje trajalo da ga policija u tome nije sprečila.

Međutim, nakon što je "priznao" kanibalizam, Aleksandar je ubrzo povukao izjavu, priznavši samo da je devojku ubio u naletu besa, pošto je bio ljubomoran. Naime, kako prenose mediji u Austriji, tokom saslušanja Aleksandar je prvo priznao kanibalizam, ali je to potom opovrgao i počeo da tvrdi kako je izjavu da je jeo delove tela nesrećne devojke dao samo kako bi bio smešten u samicu. Navodno, dodao je da kao ubica žene nema baš najbolji tretman od strane ostalih zatvorenika, pa je kanibalizam verovatno izmislio kako bi spasao život u pritvoru.

Kako kažu u policiji, Aleksandar je 9. oktobra pozvao Batanovićevu, sa kojom je prethodno bio u vezi, u stan njegove majke. Odmah joj je u predsoblju zadao nekoliko uboda nožem. Njegovi susedi su čuli buku i pozvali policiju, iako, kako je kasnije optuženi Rus tvrdio, svađe nije bilo. Policija je našla Mirelino telo i odmah uhapsila Aleksandra, koji nije pružao otpor. Alko-test je pokazao da ima 0,8 promila alkohola u krvi.


Tužilaštvo iz Salcburga naložilo je psihijatrijsko veštačenje Aleksandra i dodatnu obdukciju, kao i rekonstrukciju ubistva. Pošto je Aleksandar u vreme ubistva imao 20 godina, on se tretira kao "mlada odrasla" osoba, zbog čega očekuje mnogo blažu zatvorsku kaznu, pa je najveća kazna koju zakon predviđa 20 godina robije.
Ukoliko sudski veštak sa druge strane utvrdi da ovaj Rus iz Austrije ima poremećaj ličnosti, te da je ubistvo počinio u trenutku neuračunljivosti, on bi bio smešten na psihijatriju. Odatle bi mogao da izađe samo ako bi se utvrdilo da je "u potpunosti izlečen", što gotovo po pravilu nije slučaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online