Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.08.2015.
06:00
Z. Mirković - Vesti A

"Sotona je tražio da ubijem Mirelu"

Rus Aleksander I. (27), koji je 9. oktobra prošle godine na najsvirepiji način ubio Bosanku Mirelu Batanović (19), ispričao je istražiteljima da je sotonin sluga i da je morao đavolu da žrtvuje bivšu devojku "zato što je ona bila tako čista"!

Reuters
Sotona mu tražio da je ubije (Foto: Ilustracija)

Ove detalje su austrijskim medijima ispričali rođaci ubijene Mirele, ali i familija optuženog Aleksandera koja tvrdi da Aleksander u svojoj ćeliji ne želi da čita, gleda televiziju, a ne može navodno ni da spava.

- Najveći deo dana šeta u ćeliji u zatvoru u Salcburgu i gleda kroz prozor. Svima priča da mora da vidi gde su oni koji ga jure - rekli su rođaci osumnjičenog ubice.

Aleksandar je dete iz razvedenog braka, a otac ga je napustio kada je imao dve godine. Majka ga je razmazila i ispunjavala mu sve želje, a što je bio stariji to je sve više postajao tiranin.

Menjao iskaz

Tokom saslušanja ubica je najpre rekao da je počinio zločin jer je imao želju da ubije i želju da proba ljudsko meso. Kasnije je rekao da mu je motiv bila ljubomora, a sada tvrdi da ga od rane mladosti jure ubice!
- Kada je imao 16 godina i kada mu je jedan rođak poginuo u nesreći, on je video svoju smrt i, navodno, one koje jure. Nakon toga je pričao o sotoni i tvrdio da je njegov sluga, te da je morao da mu žrtvuje bivšu devojku - preneli su austrijski mediji reči izvora iz istrage uz pitanje da li je Aleksander I. psihički poremećen ili samo izigrava ludaka.

Njegova majka je prihvatala takvo ponašanje jer ga se plašila, a Aleksander je prekinuo školovanje i počeo da radi za jednu osiguravajuću kuću. Posle toga je radio u banci iz koje je proneverio novac. Zbog toga je trebalo da odgovara pred sudom 9. oktobra 2014, a bez posla je bio i kada je u jesen 2013. upoznao Mirelu.

- On je Mireli bio prva ljubav i u početku je njihova veza bila vrlo harmonična. Iako su bili različitog karaktera, činilo se da pristaju jedno uz drugo - ispričao je za medije jedan od Mirelnih rođaka.

Informisao se preko interneta

Nedeljama pre ubistva, Aleksandar je preko interneta tragao koristeći pojmove "ubistvo iz rituala" i "psihički obolele ubice".
Takođe je posećivao i forume kanibalizma.

Međutim, kada je devojka iz Bosne u leto 2014. uhvatila Aleksandera u prevari, prekinula je vezu s njim. Povremeno su, ipak, nastavili da se viđaju i tako je bilo sve do 6. oktobra.

- Tog dana je, pod izgovorom da mora da zaštiti babu od provalnika, Aleksander s Mirelom otputovao do kuće starice. Kada su stigli, Mirela je odbila da izađe iz kola, a Aleksander je otišao s nožem u rukama i po povratku je tvrdio da je ubio jednog muškarca - priseća se rođak na čiji nagovor je Mirela nastavila da se viđa sa Rusom.

Mirela je ovu čudnu priču ispričala familiji koja ju je savetovala da se distancira od Aleksandera. Nažalost, 9. oktobra prošle godine, 12 sati pred suđenje zbog pronevere novca iz banke, Aleksandar je pozvao Mirelu i zamolio je da dođe kod njega u Zalfelden.

- Majci je rekao da izađe iz stana, a kad je Mirela došla oko 21.30, odmah je počeo da je ubada! Devojku je ubo čak 50 puta, a majka ga je, po povratku iz stana, zatekla kako se iživljava nad Mirelinim telom i odmah je pozvala policiju - preneli su austrijski mediji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online