Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 03.12.2014.
17:58
zena.blic.rs A

Zbog ove slike sa ćerkicom on će biti obešen

Iranac Sohejl Arabi osuđen je na smrt vešanjem jer je na Fejsbuk postavio fotografiju na kojoj se sa ćerkom dodiruje nosevima. Čovek je osuđen pošto se ta fotografija smatra uvredom Muhamedu.

Smrt zbog nežnosti sa ćerkicom
 

Vrhovni sud Irana podržao je odluku krivičnog suda u Teheranu da Sohejl Arabi (30) bude obešen zbog fotografije koju je postavio na Fejbuk. Na fotografiji se on i njegova ćerka Rohan dodiruju nosevima.

U avgustu ove godine Sohejl Arabi je osuđen na smrt zbog "uvrede poslanika" (Muhameda). Molba za ponovno razmatranje njegovog slučaja, koju su njegovi avopkati podneli sudijama, odbijena je.


"Užasavajuće je da bilo ko bude osuđen na vešala samo zbog toga što je na internet postavio nešto što se smatra nepristojnim i uvredljivim. Iran što pre mora da poradi na svojim krivičnim merama i da izbaci određene odredbe koje izražavanje slobodne volje posmatraju kao zločin, posebno kada je u pitanju smrtna kazna", rekao je Erik Goldštajn, zamenik direktora organizacije "Human Rights Watch" za Bliski istok i Severnu Afriku.


Sohejlova supruga, Nastaran Naimi, ispričala je ljudima iz ove organizacije da su agenti bezbednosti, koji su povezani se iranskom Revolucionarnom gardom, uhapsili i nju i supruga u novembru 2013. Nastaran je ubrzo oslobođena, a Sohejl je prebačen na odeljenje kojim upravlja Revolucionarna garda, gde je dva meseca držan u samici i ispitivan bez prisustva advokata.


Kada je u avgustu 2013. Hasan Ruhani postao predsednik Irana, iranske obaveštajne službe i službe bezbednosti pojačale su kontrolisanje interneta, a kazne za blogere i one koji koriste društvene mreže posebno su pooštrene.

Ni oni koji koriste Jutjub nisu sigurni. U maju je policija uhapsila četiri mladića i tri devojke samo zbog objavljivanja svoje verzije pesme "Happy". Istog meseca osuđeno je osam korisnika Fejsbuka na kazne od osam do 21 godine. Razlozi su uglavnom bili verske prirode.


Kako bi se pomoglo ovom ocu, koji je samo hteo da podeli trenutak nežnosti sa svojom ćerkom, na Fejsbuku je pokrenuta grupa za "momentalno oslobađanje Sohejla Arabija".

POVEZANE VESTI

Sreda 03.12.2014. 18:04
Sta reci OVI NISU NORMALNI po ovome svaki musliman koji voli svoju decu i igra se s njima ode ALAHU na ispovest ,.Ovu vest bi trebalo da komentarisu MUSLIMANI ILITI BOSNJACI bas me interesuje sta ce napisat.
Sreda 03.12.2014. 18:34
Bolesnici ...
Sreda 03.12.2014. 19:01
Родитељ ове ћерке не заслужује никакву казну.Ништа лоше није урадио. ЖИВА СРАМОТА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online