Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 18.11.2014.
05:55
N. Jokić - Vesti A

Evropa pod pritiskom SAD

Šefovi diplomatija EU dogovorili su se da ne uvode nove sankcije Rusiji, ali da prošire već postojeće. Posle sastanka vodećih ekonomija sveta (Grupa 20) u Australiji, šefovi diplomatija EU dogovorili su se juče na sastanku u Briselu da ne uvode nove sankcije Rusiji, ali da prošire već postojeće.

Rutinski skup u Briselu: Britanski ministar Hamond sa kolegama iz EU
 

EU je tako za sada uspela da se "provuče" između zahteva sopstvene privrede da ne zaoštrava odnose sa Moskvom i pritisaka SAD koje traže od Brisela da se jasno stavi na njihovu stranu u tom energetskom ratu. EU do sada je uvela oštre sankcije protiv Rusije zabranivši ruskim bankama i preduzećima iz oblasti odbrane i naftne industrije da se finansiraju iz njenih izvora i ustanovljavajući listu sa 119 imena osoba kojima je zabranjen ulaz u EU i zamrznuti računi u bankama.


Nova šefica evropske diplomatije, Italijanka Federika Mogerini, ocenila je da je hitno potrebno obnavljanje dijaloga i zatražila od ministara spoljnih poslova članica EU saglasnost da ona preuzme ulogu pregovaračkog posrednika između Kijeva i Moskve. Mogerinijeva je ocenila da sankcije same po sebi nisu cilj.
 

Ukrajina dobija svoj "Euleks"

Od 1. decembra će i Ukrajina dobiti svoj "Euleks" - misiju EU koja bi trebalo da pomogne dobrom i demokratskom funkconisanju pravosuđa i policije, onako kako je to zamišljeno da jednog dana bude na Kosovu.

Mogerinijeva je juče ministrima spoljnih poslova 28 država podnela upitnik koji se tiče ne samo Ukrajine, već i svih ostalih važnih pitanja spoljne politike.


Ruski predsednik Putin odbio je optužbe da Rusija naoružava proruske separatiste. "Odakle potiču blindirana vozila i artiljerijski sistemi? U savremenom svetu ljudi koji se bore za nešto i smatraju da je ta njihova borba legitimna, uvek će pronaći oružje", izjavio je ruski predsednik Putin za nemačku TV ARD dodavši da ukrajinske vlasti upotrebljavaju čak i balističke rakete, a da to niko ni ne pominje.


Rusija je juče proterala više poljskih diplomata optuženih za špijunažu uzvraćajući tako na proterivanje ruskih diplomata iz Varšave.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.11.2014. 06:17
Белосветска беда. ЕУ (екипа улизица) који више незнају, ни где су, ни где ће? "Прете Русији" а, у потаји преговарају и сарађују јер без Русије су пропали у свим доменима. САД су на ивици краха јер су изгубиле сваку контролу над јужно-америчким државама и сваки имиџ у осталом делу света. Самовоља траје док траје и онда се претвори у самоћу. Како је де Гол рекао за надмене енглезе: нека њих на острву, тамо им је најбоље. Да је ту, то би исто рекао и за американце које је протерао из Француске кад су се почели понашати као газде. Наша Србија је у проблемима, за то не можемо тако олако оптуживати било коју владу, кад се сетимо шта нам се све десило. Треба пљунути у длан. као некад и ићи напред.
Utorak 18.11.2014. 07:01
Tako je to kada covek nije svoj gospodar.Sada Eu sam sebi kopa raku a amerikance to ne kosta nista.Vrlo neinteligentno i neprofesionalno. Nemojte samo stavljati na crnu listu vatrogasce, treba će vam uskoro u velikom broju
Utorak 18.11.2014. 09:35
Brisel se pita dakle pro-rusima naoružanje a na pita se odakle džihadistima iz Sirije i Iraku američko naoružanje ! (hummeri , sistemi itd...)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online