Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 19.10.2014.
12:51
Srna A

“Zapad želi da utiče na stavove Moskve“

Cilj zapadnih sankcija je pritisak na Rusku Federaciju da promeni stav o ključnim i fundamentalnim pitanjima, a ne rešenje krize u Ukrajini, istakao je u nedelju ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Cilj sankcija nije Ukrajina, već promena stava Moskve: Sergej Lavrov
 

"Naši partneri, koji su nam uveli sankcije, ne kriju činjenicu da cilj ovih mera nije Ukrajina. Suštinski, u svojim saopštenjima i postupcima vidi se istinska svrha uvedenih regulativa - da se Rusija primora da promeni stav po ključnim pitanjima od fundamentalne važnosti i da Moskva preuzme stav Zapada", rekao je Lavrov za ruski televizijski kanal "NTV".

Lavrov je istakao da zapadni zvaničnici ne govore o "promeni režima" u Rusiji, mada, kako je naveo, ima pojedinih u Evropi koji koriste slične fraze.

Putin i Porošenko na vezi

Lavrov navodi da Moskva Porošenka smatra za legitimno izabranog ukrajinskog predsednika. "U tom pogledu je stekao puno priznanje. U redovnom je kontaktu sa predsednikom Vladimirom Putinom i u više navrata se direktno sastao sa njim i često razgovaraju putem telefona", kaže Lavrov.

"Uglavnom nam govore da promenimo politiku i pristupe. Jedno je kada nam ponude da nešto pogledamo zajedno, ali nam govore `mi znamo kako treba i tako morate", ističe Lavrov i dodaje da je takvo ponašanje "iz prošlog veka, ere, kolonijalno i inertan način razmišljanja".

Šef ruske diplomatije podseća da Rusija čini više od bilo koga na rešavanju krize u Ukrajini, te poručuje da Rusija ne treba da čini jednostrane ustupke da bi udovoljila Zapadu kako bi bile ublažene sankcije.

Lavrov, takođe, navodi da Moskva ne pridaje mnogo važnosti antiruskim komentarima ukrajinskog predsjednika Petro Porošenka pred vanredne izbore za Vrhovnu Radu.

"Ukrajina je usred izborne kampanje, osjećaji su pojačani i pojedini koriste jeftine napade. Pojedine ukrajinske političke stranke pokušavaju da kartom nacionalizma pridobiju glasove i to je razlog zbog kojeg ne treba obraćati mnogo pažnje na iznesene komentare. Treba sačekati da bi se vidio saziv parlamenta, a nadam se da će mudrost ukrajinskog naroda prevladati", rekao je šef ruske diplomatije.

Vanredni parlamentarni izbori u Ukrajini zakazani su za 26. oktobar. U regionima Lugansk i Donjeck biče održani odvojeni izbori, 2. novembra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.10.2014. 13:07
ПШЕЊИЧНИКОВ: ЗАШТО волим Русију? Онима који су са Русијом, сам Господ је поручио: „Не бој се, мало стадо!” Империја на челу са Сједињеним Америчким Државама иде путем који не води никуда. Та империја је најбројнија. Она обједињује земље и људе, који понизно, бојажљиво и лукаво гледају у уста Вашингтона. Само човек безнадежно помраченог ума може да не види безочну лаж, цинизам и дрскост – те деривате неизмерне охолости – на којима је заснована политика Сједињених Држава. Постоји и друга Империја. То је империја Добра. То је Руски свет с Русијом као авангардом и малобројни који иду за Русијом у вери да ће се спасити од царства лажи и смрада, које је успоставило власт на већем делу планете
Nedelja 19.10.2014. 13:13
Изгледа да арогантни Запад не капира да Русија није Балкан.
Nedelja 19.10.2014. 13:21
Da se Lavrov malo ne zavarava? Racuna na mudrost naroda Ukrajine. To je isto kao da racuna na mudrost naroda Srbije! Pa, vidi se sta je ta mudrost, naroda Srbije izabrala. Izabrala vlast sto na silu legalizovala homoseksualizam, sto taj isti narod, prisiljava na poslusnos dok se po njemu pljuje i ponizava ga na sve moguce nacine. Ministre, ne oslanjaj se ti na mudrost Ukrajinskog naroda, nego preori zapad, pa ce i tebe a i Rusiju bolje postivati!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online