Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Sreda 01.10.2014.
10:34
Blic A

Ovo su ključne teme Putinove posete Beogradu

Energetika i bescarinski izvoz automobila iz Kragujevca u Rusiju biće glavne teme razgovora srpskih zvaničnika s Vladimirom Putinom 16. oktobra u Beogradu, saznaje “Blic”.

Ruski predsednik uskoro u Beogradu: Vladimir Putin
 

Dugo najavljivana poseta ruskog predsednika Srbiji neće biti samo protokolarna i svečana. Kako “Blic” saznaje iz izvora u Vladi Srbije, u toku su pripreme međudržavnih sporazuma, koji će 16. oktobra biti potpisani, a šta će se tačno u njima naći znaće se nakon sastanka mešovite komisije u Moskvi 6. i 7. oktobra.

- Očekujemo da će biti razgovora o listi proizvoda koji su na režimu izvoza u Rusiju bez carine i mogućnosti da se na listu ubaci nekoliko hiljada vozila kragujevačkog „Fijata“, sirevi i cigarete. Razmatraće se pitanja iz energetike - isporuka energenata, NIS, „Petrohemija“, „Južni tok“, kao i Humanitarni centar u Nišu - rekao je izvor “Blica” iz Vlade.

Putin stiže 16. oktobra u Srbiju


Bescarinski izvoz „Fijatovih“ automobila u Rusiju odavno je jedan od važnih privrednih ciljeva Srbije i najavljivan je kao mogućnost i pred nedavnu posetu premijera Aleksandra Vučića Moskvi.


Kako je juče zvanično potvrđeno, Vladimir Putin će u Beogradu prisustvovati i vojnoj paradi, gde će mu predsednik Tomislav Nikolić uručiti orden Republike Srbije na velikoj ogrlici (prvog stepena). Povodom uručenja ordena oba predsednika će se obratiti prisutnima. Nikolić je ukaz o dodeljivanju ordena Putinu, koji je namenjen predsednicima država ili vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod, doneo prošle godine.

Orden 1. stepena samo Putinu

Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici ima dva stepena i samo je predsednik Rusije dobio ovaj orden prvog stepena.
Ordenom drugog stepena odlikovano je još 17 bivših i sadašnjih inostranih zvaničnika, među kojima su predsednici Grčke i Rumunije Karolos Papuljas i Trajan Basesku, svi predsednici azijskih država bivšeg SSSR-a, bivši predsednici Kipra i Slovačke Dimitris Hristofijas i Ivan Gašparovič, bivši premijer Španije Marijano Rahoj Brej, Ukrajine Viktor Janukovič i posthumno Ugo Čavez, bivši predsednik Venecuele.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 10:37
Nece biti lose da Putin podseti Vucica "ko kosi a ko vodu nosi"
Sreda 01.10.2014. 10:51
Zapad se mesa u politiku i izbore u Srbiji.odlucuje o svemu.zasto to Rusija ne uradi?drugacije ne moze protiv dahija na vlasti.
Sreda 01.10.2014. 11:12
„У РУСИЈИ НЕЋЕТЕ ПРОЋИ“: Ово је говор којим је Путин послао поруку владарима света Није чудо што га је Форбс означио као најмоћнију особу на свету! Путин на првом месту штити националне интересе Русије, па онда размишља о другим проблемима. Управо то је кост у грлу владарима света, јер моћан Путин и моћна Русија су на путу њихове апсолутне доминације. Руски председник Владимир Путин се 4. августа 2013. године обратио Думи (руском парламенту) и одржао говор о тензијама међу мањинама у Русији. Добро обратите пажњу, ово је говор којим је послао поруку владрима света, да ће Русија за њих бити неосвојива тврђава.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online