Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Nedelja 21.09.2014.
11:03 >> 14:23h
Beta, blic.rs A

Papa Franja stigao u Albaniju: Pojačane mere bezbednosti

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja stigao je u jednodnevnu posetu Albaniji, gde će se sastati sa visokim političkim i verskim zvaničnicima. Vlasti te zemlje pojačale su mere bezbednosti zbog upozorenja da bi džihadisti Islamske države mogli da planiraju napad na poglavara Rimokatoličke crkve u toj većinski muslimanskoj zemlji.

 

"Albanija je zemlja koja je prošla kroz mnogo patnji. Uspela je da pronađe mir u svojim verskim različitostima. To je dobar znak za svet - ta ravnoteža u cilju dobrog vođenja zemlje", rekao je papa novinarima u avionu na putu za Tiranu.

Albansku vladu čine katolici, muslimani i pravoslavci, a očekuje se da će papa Franja tokom posete Albaniji insistirati na koegzistenciji kao najboljem modelu za sve narode u Evropi.

Franja je u Tiranu stigao jutros, dočekao ga je premijer Edi Rama koji je i sam katolik, a desetine hiljada okupilo se u centru grada gde će papa održati misu.

* Spremaju atentat na papu u Albaniji?

* Papa dolazi da ohrabri katolike u Albaniji

"Katolička crkva u Albaniji mnogo je trpela, a sa posetom pape Franje naša zemlja postaće poznata u celom svetu", rekla je agenciji Frans pres 51-godišnja Aida Agustini.

Hasan Doli, 85-godišnji musliman takođe je došao da pozdravi papu.

"Mi pripadamo drugoj verskoj zajednici, ali smo iz poštovanja došli da dobijemo papin blagoslov", rekao je on.

U Tirani je raspoređeno 2.500 pripadnika specijalnih policijskih snaga, a postavljeno je 29 kontrolnih punktova.

U centru grada zaustavljen je saobraćaj, a svi koji dođu na misu će prethodno proći kroz policijsku kontrolu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.09.2014. 11:04
АЛБАНЦИ,ЈЕСТЕ ПО САКРИВАЛИ МУШКУ ДЕЦУ МЛАЂУ ОД 15 ГОДИНА,СТИГАО ВАМ ПАПИГА И КАРДИНАЛИ
Nedelja 21.09.2014. 11:06
О каквим верским различитостима овај прича када је у тој држави опасно било бити било које вере осим исламске.
Nedelja 21.09.2014. 11:37
``Изгибе народ мој,јер је без знања!``... Ватикан је легло сотоне и његове слуге имају само један задатак...оправдати своје постојање тако што ће слијепо и без поговора извршавати све што им се стави као задатак.Навешћу само неке од њих, јер за детаљан опис свих њихових зала и планова требало много више времена и наравно мање узбуђености духа које је тренутно присутно код мене... - Уништење породице - Уништење средње класе друштва - Контрола рађања - Уништење приватног власништва - Екуменизам
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online