Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 10.09.2014.
11:17
Srna A

Porošenko: Ruske snage se povukle iz Ukrajine

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je danas da je Rusija vratila većinu svojih snaga iz istočne Ukrajine na rusku teritoriju, što daje nadu za mirovni proces. "Prema poslednjim informacijama koje sam dobio od naše obaveštajne službe, 70 odsto ruskih trupa vraćeno je preko granice", rekao je Porošenko na sednici vlade koja je prenošena na državnoj televiziji.

Rusija i dalje demantuje da naoružava pobunjenike i ima snage u Ukrajini
 

"Mirovna mapa puta koju su prošle nedelje dogovorili Ukrajina i proruske snage sačuvaće koncept suverene i ujedinjene zemlje u njenim sadašnjim granicama", izjavio je danas Porošenko na otvorenoj sednici vlade.

Porošenko je rekao da je teško održati prekid vatre između državnih i proruskih snaga na istoku zemlje zbog provokacija koju vrše proruski borci.

I Putin zadovoljan

Predsednici Ukrajine i Rusije, Petro Porošenko i Vladimir Putin, zadovoljni su načinom na koji se poštuje primirje između Kijeva i proruskih snaga na istoku Ukrajine, saopštio je Kremlj. Savetnik za spoljnu politiku u Kremlju Juri Ušakov rekao je novinarima da su Putin i Porošenko sinoć telefonom razgovarali o prekidu vatre.

"Protokol potpisan u Minsku predviđa obnovu i očuvanje ukrajinskog suvereniteta na čitavoj teritoriji Donbasa, uključujući teritoriju pod kontrolom tih boraca", rekao je Porošenko, a prenosi Rojters.

Predsednik Ukrajine je dodao da će sledeće nedelje predati parlamentu nacrt zakona o specijalnom statusu pojedinih oblasti u regionima Donjecka i Luganska, koji su trenutno pod kontrolom proruskih snaga.

Potpisao zakon o sankcijama Rusima

Porošenko je danas potpisao i zakon kojim se omogućava uvođenje sankcija protiv ruskih kompanija i pojedinaca. Očekuje se da će mete zakona, koji je usvojio ukrajinski parlament prošlog meseca, biti kompanije i pojedinci u Rusiji osumnjičeni da podržavaju i finansiraju proruske snage na istoku Ukrajine. Vlada Ukrajine je već pripremila listu 172 državljanina Rusije i drugih zemalja i 65 kompanija, uključujući "Gasprom".

POVEZANE VESTI

Sreda 10.09.2014. 11:18
Ruska vojska se moze veoma brzo vratiti ukoliko bude potreba za tim!!
Sreda 10.09.2014. 11:29
Sace potroseni brze bolje da napadne i procerda i to malo fasista sto mu je ostalo, a onda NA KIJEV!!!
Sreda 10.09.2014. 12:08
ПОТРОШЕНКО ЋЕ УСКОРО БИТИ УПОКОЈЕНКО
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online