Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 01.09.2014.
10:22 >> 11:46h
Srna, Beta A

Putin: Mi hoćemo pregovore, al' Ukrajinci neće!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da rukovodstvo u Kijevu ne želi političke pregovore sa istočnim delom Ukrajine.

Džabe, kad oni neće: Vladimir Putin

"Sadašnje rukovodstvo u Kijevu ne želi da vodi suštinski politički dijalog sa istokom svoje zemlje", rekao je Putin, a prenio Itar-tas.

On je dodao da proruske snage pokušavaju da potisnu ukrajinske trupe dalje od njihovih sadašnjih pozicija, sa kojih su one pucale na civilne mete.

"Cilj pripadnika milicija je da potisnu ove oružane snage i njihovu artiljeriju kako ne bi imale mogućnost da pucaju na stambena područja", rekao je ruski predsednik.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov istakao je da "neće biti vojne intervencije" u Ukrajini.

On je takođe rekao da bi o "prekidu vatre, odmah i bez uslova" trebalo da bude reči danas na sastanku predstavnika Kijeva i Moskve u Minsku.

"Neće biti vojne intervencije, mi smo isključivo za mirno rešavanje ove krize, ove tragedije", rekao je Lavrov u razgovoru s ruskim studentima.

Ministar spoljnih poslova Rusije je apelovao na Zapad da "odustane od politike ultimatuma, pretnji i sankcija, koja nema budućnost".

Kontakt-grupa za ukrajinsku krizu sastaće se danas u Minsku. Na sastanaku se očekuju predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Ukrajinski ministar odbrane: Ruskih vojnika ima u Donbasu


S druge strane, ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej izjavio je da ruskih vojnika ima u Donjecku i Lugansku i da je "Ukrajina u ratu sa Rusijom".
"Ruskih vojnika ima ne samo u Donjecku, već i u zoni aerodroma u Lugansku. Ima ih i

u drugim gradovima", rekao je ministar za televiziju Inter.


On je rekao da "Rusija odlučuje o tome šta će se dogoditi u Donbasu", industrijskom regionu u kojem se nalaze rudnici uglja, a gde su i Donjeck i Lugansk.


Kijev i Zapad tvrde da Moskva u istočnu Ukrajinu šalje vojnike da podrže proruske pobunjenike koji se bore protiv snaga lojalnim Kijevu, što Rusija negira.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.09.2014. 10:25
Rekoh ja malopre da Kijevski nacisti hoce samo da dobiju u vremenu.
Ponedeljak 01.09.2014. 10:26
Amerikanci ne dozvoljavaju PoTrošenku da pregovara, za njih dolazi u obzir samo rat!!!
Ponedeljak 01.09.2014. 10:33
Ako nece da pregovaraju gazi dalje, do Kieva. E onda ce da mole da pregovaraju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online