Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 09.08.2014.
00:42
b92.net A

Šta će jesti Rusija?

Posle odluke Rusije da zabrani uvoz hrane iz EU, SAD, Norveške, Kanade i Australije građani će morati da se oslone na druge zemlje i domaću proizvodnju.

Sve prazniji rafovi hrane u pradvnicama u Rusiji
 

Prošle godine Rusija je uvela hranu u vrednosti od 43 milijarde dolara, što je oko trećine godišnje potrošnje u celoj zemlji. To je velika rupa koju treba popuniti, a potraga za zamenama za američku piletinu, francuske sireve, norveške morske plodove, kanadsku svinjetinu i junetinu iz Australije već traje.

Kao prirodni partneri vide se zemlje Evroazijske unije u nastajanju - Belorusija i Kazahstan. Ipak, veći dogovori se pripremaju nešto dalje, pre svega o povećanju uvoza voća iz Turske, kao i novih ugovora o kupovini živinskog mesa iz Brazila. Brazilski farmeri se nadaju da će u narednom periodu učetvorostručiti izvoz svojih proizvoda u Rusiju.

Očekuje se da ruske sanitarne inspekcije krenu sa ubrzanim izdavanjem dozvola za uvoz morskih plodova iz Čilea, a novi najveći partner za proizvode od junetine trebalo bi da bude Argentina. Tu je lopta u dvorištu "gaučosa", koji sa svojom vladom moraju da dogovore relaksaciju izvoznih restrikcija.

Iako su Japan, Novi Zeland i Švajcarska takođe uveli neke sankcije Rusiji, oni se ne spominju u kontramerama, tako da se pretpostavlja da bi i one mogle postati novi snabdevači. Za Japan se veruje da bi mogli da povećaju izvoz morskih plodova, a za Švajcarce, očekivano, mlečne proizvode.

POVEZANE VESTI

Subota 09.08.2014. 12:37
Ova propaganda sirenja straha u medijima protiv Rusije je jeftina i providna. "Sta ce jesti Rusi" :D) Pa jesce ono sto se postavi na sto i uveze iz drzava gde je Monsanto dobio k****ac da izbije oci. Srbija i njeni produkti...sreca u nesreci, mozda. Da flekavi nije dopustio klintonki (lobista Monsanta) ulaz i proizvodnju hrane u Srbiji bilo bi bolje. Da je Srbija podrzala Nikolu Aleksica...bilo bi jos bolje u ovim trenutcima, ali jbg hteli ste U.S. "demokratiju".
Subota 09.08.2014. 13:08
Ееее, стварно шта ће јадни Руси без француских сирева и норвешких шкољки? Европа се враћа у рецесију, САД осим оружја ништа више не производи, Русија треба још пар година да буде спремна за велики рат. НАТО је потпуно инфериоран на копну од овакве Русије, потпуно супериоран на мору, али му прети губитак предности и у ваздуху, те за велики рат нема погоднијег тренутка од овога за НАТО. Уз то, ту је Кина која стоји по страни и чека.САД и савезници иду на потпуно смешну тактику исцрпљивања и хистеричне пропаганде, која је палила код неупоредиво слабијих земаља и сакривала слабости НАТО -а. У овом случају исход је известан - Атлантска коалиција губи. Сви имају много већих проблема од шкољки.
Subota 09.08.2014. 11:19
Sve više imam osećaj da su uređivači ovih vesti neobjektivni. Plasiraju laži
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online