Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 01.08.2014.
20:42
Beta A

"Na izborima da se rešimo onih snaga koji podržavaju proruse"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko obećao je da će raspisati prevremene izbore na jesen i izrazio nadu da će oni omogućiti Ukrajini da se reši političkih snaga koje podržavaju proruske snage.

Hoćemo nov proevropski parlament Ukrajine: Petro Porošenko
 

"Ukrajina će na jesen imati novi parlament", rekao je Porošenko u intervjuu za nekoliko ukrajinskih televizija. Rekao je je da se ne može raditi s parlamentom u kome polovina poslanika ne smatra samorpoglašene separatističke republike Lugansk i Donjeck na istoku "terorističkim organizacijama" i gde čitave
parlamentarne frakcije dobijaju uputstva iz inostranstva.

Ukrajina od sredine aprila vodi "antiterorističku operaciju" na istoku protiv proruskih oružanih snaga, koje, prema Kijevu, Rusija instruira i snabdeva oružjem.

U sukobu je do sada poginulo najmanje 1.100 ljudi, prema navodima UN. Porošenko je podsetio da je mehanizam za prevremene izbore već pokrenut kada se 24. jula u parlamentu raspala vladajuća koalicija. Ukrajinski šef države rekao je da je prema anketama 82 odsto Ukrajinaca za prevremene izbore.

"Nadam se da će nova jaka, efikasna i proevropska većina biti formirana posle parlamentarnih izbora", rekao je Porošenko. Iako više nemajuj većinu, nekoliko bivših saveznika proruskog predsedniak Viktora Janukoviča, svrgnutog u februaru, nalaze se u sadašnjem sazivu Parlamenta. Među njima su i komunisti koje ukrajinske službe bezbednosti optužuju da otvoreno podržavaju proruske snage.

POVEZANE VESTI

Petak 01.08.2014. 20:47
Ovo je Evropska demokratija ide na izbore podršku ima 30% a izbore je već unapred dobijo.
Petak 01.08.2014. 21:17
Resi se ti te svoje ruzne glavurde,svrati so mesare ubedjen sam da imaju lepse! axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
Petak 01.08.2014. 23:12
Jebo te,,,ti Rusi su govna,,trpe ovakve idiote,,samo trebaju kopirrati amere,,poshalju jednog dronchica ,,roknu mu par raketica u spavacu i putuj budalo tamo odakle ne mozesh srati ..Ako Rusi misle pobijediti moraju biti od njih dva puta ludji i ekstremniji,,jer ovakva stoka ne poznaje diplomatski rijecnik niti ima ikakvih etichkih i bilo kojih drugih vrijednosti na kojima se zasniva humanost ljudskog roda.Fino je reko Napoleon,,Nisu toliko krivi oni koji cine zlo nego ona velika vecina koja cuti i nishta ne preduzima,,svi misle nece njih,,hoce hoce,,i Rvati su mislili da ce im teci med i mlijeko,,hoce al u panjevima ...josh malo poklat ce se izmdju sebe,,zivi bili pa vidjeli..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online